KAKVO RAZVALJIVANJE: / Prisjetite se što je Dražen prije 30 godina napravio Realu

U iznimno teškom razdoblju, kada klub pleše na rubu ponora zbog financijske krize i dugova koji su se gomilali godinama, KK Cibona slavi 30. obljetnicu pokoravanja Europe.

3.4.2015.
11:01
VOYO logo

U finalu Kupa prvaka igranom u Ateni Cibona je pobijedila veliki Real Madrid s 87:78 i ostvarila jedan od najvećih uspjeha hrvatskog klupskog sporta. Vjerojatno nije ni potrebno spominjati tko je bio nerješiva zagonetka za Kraljevski klub: nezaustavljivi Dražen Petrović je zaključio utakmicu s 36 koševa, od čega 26 u drugom poluvremenu. Nakon prvih je 20 minuta Cibona imala minimalnu prednost (39:38), ali onda je Dražen stisnuo gas i učinio Real nemoćnim.

Njegov brat i današnji predsjednik kluba Aleksandar Petrović ubacio je 16 koševa, baš kao i Zoran Čutura, a briljirao je i Mihovil Nakić koji je Madriđanima 'zalijepio' čak osam blokada. Cibose je s klupe vodio Mirko Novosel, a osim spomenutih igrača, u momčadi su bili i Andro Knego, Adnan Bečić, Branko Vukićević, Sven Ušić, Ivo Nakić i Franjo Arapović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona će ovaj veliki jubilej obilježiti 7. travnja na utakmici protiv Šibenika (KC Dražen Petrović, 19 sati). Navijači će imati priliku pozdraviti igrače i trenere osvajače Kupa prvaka, a kapetan momčadi iz 1985. godine Andro Knego će donijeti tada osvojeni pehar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo