Hrvati idu po dugogodišnji san: 'Oni nemaju što tražiti protiv nas'

Gost ovotjednog intervjua 1 na 1, kojeg Sportski.net objavljuje svakoga petka je Damir Markota Šveđo, koji je najavio četvrtfinalni dvoboj na Eurobasketu protiv Ukrajine (četvrtak, 17.45).

18.9.2013.
9:33
VOYO logo

"Sve ovo je gušt, no ako ćemo iskreno, još nismo ništa napravili. Sad počinju najvažniji dani i najinteresantniji dio prvenstva. Da smo napravili neki posao u odnosu na zadnjih deset godina – jesmo, ali ako smo imalo pametni trebamo nastaviti dalje i iskoristiti priliku koja nam se pruža. Imamo sve u svojim rukama. Poštovanje Ukrajincima, ne bi oni bili tu da nisu igrali dobro, no ako uđemo u utakmicu kao do sada i ako im kvalitetno odgovorimo u energetskom dijelu, oni nemaju što tražiti protiv nas jer smo bolja momčad", izjavio je Markota za Sportski.net i dodao:

"Ne treba stvarati euforiju. Treba ući u utakmicu mirne glave i velikog srca i igrati utakmice kao što smo i krenuli u prvenstvo. Ja mislim da smo svaku utakmicu dobili isključivo zbog želje i srca. Prava smo ekipa i svi, od prvog do zadnjeg igrača, mislimo na obrambeni i energetski dio, a tek onda na individualne stvari. Pripreme su bile teške, nismo još bili prepoznali našu vrijednost i kvalitetu, no skupili smo se i vidjeli da je jedini ispravni način taj da igramo kao ekipa, jedan za drugoga i to nas je dovelo u poziciju u kojoj trenutačno jesmo" rekao je Šveđo i poslao poruku navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja im se samo želim zahvaliti. To je nešto prelijepo. Ja vjerujem da su oni jedan od razloga zašto smo tu. Nama je srce veliko. Kad čujemo naše pjesme i vidimo naše kockaste dresove... Ja mislim da su oni definitivno jedan od razloga zašto smo nakon 10, 15 godina pokazali tu energiju hrvatske košarke. Pred njima ne smiješ kiksati, ne smiješ se ne zalagati... Samo neka dođu u što većem broju, vjerujemo da ih nećemo iznevjeriti i da ćemo opravdati njihov dolazak."

Intervju s Damirom Markotom čitajte u petak na Sportski.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo