Crni dan hrvatske košarke

Nakon što je Cibona izgubila od Radničkog, crni dan hrvatske košarke u 15. kolu regionalne ABA lige zaokružili su Cedevita i Zagreb.

7.1.2012.
19:47
VOYO logo

Novi trener Vukova Jasmin Repeša nije najbolje otvorio svoj treći 'mandat' na klupi zagrebačke momčadi koja je na svom terenu izgubila od Radničkog 87:81 u 15. kolu ABA lige.

Prva četvrtina utakmice je praktički odlučila cijeli tijek susreta. Radnički je stvorio poveću razliku (27:15) koja je očito psihički djelovala na Cibonu. Naime, svaki put kad bi se naša momčad rezultatski približila, pa čak i povela s dva koša, uslijedila je serija gostiju. Drugi ključan detalj, osim prve četvrtine, bila je minuta u posljednjoj dionici u kojoj je Radnički napravio seriju 5-0 i poveo 76:69 dvije minute prije kraja. Do kraja susreta Repeša je pokušao učestalim prekršajima i brzim koševima smanjiti zaostatak, ali plan nije uspio. Kod Vukova su najbolji bili Davor Kus sa 19 koševa (četiri asistencije), Damjan Rudež sa 18 i Marin Rozić sa 16 poena. Debi Amerikanca El-Amina Khalida nije bio posebno impresivan. Ubacio je četiri poena (2-2 iz igre), s time da je promašio svih pet šuteva za tri poena i dva sa linije slobodnog bacanja. Upisao je i jednu asistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji u gostujućim redovima bio je Amerikanac Michael Scott koji je postigao 31 poen te uhvatio sedam lopti. Njegov sunarodnjak David Simon dodao je 26 uz devet skokova. Cibona je trećim uzastopnim porazom došla do omjera 7-7 što ju je dodatno udaljilo od posljednjeg mjesta (četvrto) koje vodi na završni turnir – Final Four.

Poraze su upisala i preostala dva hrvatska predstavnika u regionalnoj ABA ligi. Zagreb CO izgubio je na teškom gostovanju u Beogradu od Partizana 94:85 čime je svoj omjer u gostima dodatno 'popravio' na 1-6. Najraspoloženiji u redovima Mrava bio je Kruno Simon s 21 košem, osam skokova i pet ukradenih lopti (ali i pet izgubljenih), a Sean May dodao je 19 koševa. Partizan je predvodio Milan Mačvan sa 29 koševa i 12 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita je iznenađujuće lako prodala svoju kožu na gostovanju u Podgorici izgubivši od Podgorice 64:81. Warren je za Cedevitu ubacio 14 koševa, a najbolji igrač Anzulovićeve momčad, Dontaye Draper u 21 minutu nije se upisao u strijelce! Owens je postigao 13 koševa, dok je kod Budućnosti Mihailović zabio također 13.

Cibona - Radnički 81:87 Budućnost - Cedevita 81:64 Partizan - Zagreb CO 94:85 Široki WWin - Helios Domžale 85:59 Redoslijed: 1. Maccabi 14-1, 2. Cedevita 11-3 (-1), 3. Partizan 10-4 (-1), 4. Budućnost 10-4 (-1), 5. Union Olimpija 8-5 (-2)...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo