'TO JE ZAVJET ŽRTVE' / Cleveland prekinuo pobjednički niz Clippersa i oduševio NBA ligu: 'Vrijedimo itekako, ovo je velika pobjeda za nas'

Image
Foto: Profimedia

Cleveland Cavaliers zaustavili Los Angeles Clippers. George i Harden podbacili. Cleveland ima 10-1 skor od 3. siječnja. Ivica Zubac nije igrao treću uzastopnu utakmicu. Donovan Mitchell je Clippersima ubacio 28 poena uz 12 asistencija, a Jarrett Allen je također briljirao. Kawhi Leonard je za Clipperse stavio 30

30.1.2024.
8:48
Profimedia
VOYO logo

Los Angeles Clippersi, jedna od momčadi koja je trenutno u najboljoj formi u NBA ligi, noćas je po hrvatskom vremenu prekinula svoj pobjednički niz od 5 utakmica. U Clevelandu su se protiv Cavsa poskliznuli i izgubili 108-118...

Image
Image
Image
ODLIČAN UČINAK HRVATA /

Senzacionalna večer Bogdanovića i Pistonsa: Uvjerljivo su svladali jednu od najboljih momčadi u NBA ligi

Podbacili su ključni igrači. Paul George koji je, ruku na srce, bio uspren zbog bolova u preponama je za 27 minuta ubacio 13 poena (mizeran šut iz igre 3-11, za tricu 0-5, 5 skokova, 3 asistencije i dvije ukradene lopte, te jedna blokada, uz 7-8 slobodna bacanja), dok je James Harden ostao samo na 11 za 39 minuta (3-8 šut iz igre, 2-5 za tricu, 3-4 slobodna, 7 skokova, 10 asistencije i jedna ukradena lopta, te jedna blokada).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Zubac nije igrao treću uzastopnu utakmicu zbog ozljede. Ivica će još iduća dva tjedna, minimalno, provesti uz rub parketa, udaljen od natjecateljskog pogona. Zaradivši ozljedu u utakmici protiv Memphis Grizzlies sredinom mjeseca, prve prognoze bile su optimistične po najboljeg hrvatskog reprezentativnog centra. Međutim, nakon detaljnijih pregleda, Zupcu je utvrđena ozbiljnija ozljeda desnog lista, zbog koje će vjerojatno ući u najdulju stanku u NBA karijeri.

Image
Image

Što se tiče aktera ovog dvoboja, fantastično nisko krilo velikih mogućnosti u oba smjera Kawhi Leonard, sigurno najbolji košarkaš Los Angeles Clippersa, predvodio je poraženu momčad sa 30 poena, 8 skokova i 2 ukradene lopte. Iz igre je majstor gađao 13-25, za tricu 2-7. Slobodna bacanja je odradio besprijekorno, ali samo je dva puta bio na liniji slobodnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još uvijek ne u punoj snazi, Cavaliersi su se namučili za ovu pobjedu, ali to su i očekivali. ESPN Clipperse naziva, točnije prenoseći pisanja AP-a - jednom od najuzbudljivijih momčadi lige. Nije Clevelandu bilo lako, ali su svojim navijačima podarili pobjedu.

Donovan Mitchell je Clippersima ubacio 28 poena uz 12 asistencija, a Jarrett Allen je produžio svoj double-double niz na 15 uzastopnih utakmica dok je Cleveland dočekao povratak Evana Mobleya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isaac Okoro dodao je 17 koševa — sve u prvom poluvremenu — dok su Cavsi pred kraj dvoboja odbili nalet i povratak suparnika. Također su Clippersima donijeli tek peti poraz u 27 utakmica od 2. prosinca.

U međuvremenu, Cleveland ima 10-1 od 3. siječnja, a Cavsi nisu u punoj snazi niti kompletni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Allen je završio s 20 poena i 17 skokova, produživši svoj rekord franšize u uzastopnim utakmicama s dvoznamenkastim brojem poena i skokova. Cavsi su trebali Allena da pojača svoju igru ​​dok je Mobley bio izvan terena zbog ozljede koljena, a simpatični centar učinio je to i još mnogo toga tijekom prošlog mjeseca.

Cavsi su ostvarili 14-4 bez Mobleya i razigravača Dariusa Garlanda, koji bi se mogao vratiti nakon slomljene čeljusti za nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je dokaz momčadi da vrijedimo", rekao je Allen i dodao:

“To je zavjet (treneru) J.B.-u (Bickerstaffu) i organizaciji. Imamo dečke koji su spremni na žrtvu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norman Powell je ubacio 18 za Clipperse koji su u posljednje dvije minute stigli unutar četiri poena zaostatka, ali su pali na 2-1 u dugoj turneji od sedam utakmica.

"Ovo je velika momčadska pobjeda za njih," izjavio je Leonard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mobley je zaigrao prvi put nakon operacije lijevog koljena 18. prosinca. Završio je s 10 poena i devet skokova za 21 minutu. Cavsi planiraju u početku ograničiti njegovo vrijeme dok se ne vrati u formu za igru.

Mobley se vratio za samo šest tjedana – klub Cleveland Cavaliers je procijenio da će mu biti potrebno osam. To mogu zahvaliti, kako se navodi u izvještaju, pozitivnom načinu razmišljanja za njegov brzi oporavak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati noćašnjih utakmica u NBA ligi

Brookly - Utah 147-114
Luka Šamanić igrao je 7:44 minuta za Utah i postigao 5 koševa (šut za dva 1-1, slobodna bacanja 3-4) uz 1 skok i 1 blokadu
Cleveland - LA Clippers 118-108
Ivica Zubac nije igrao za LA Clipperse
Charlotte - New York 92-113
Boston - New Orleans 118-112
Miami - Phoenix 105-118
Houston - LA Lakers 135-119
Memphis - Sacramento 94-103
Oklahoma City - Minnesota 101-107
San Antonio - Washington 113-118
Dallas - Orlando 131-129
Denver - Milwaukee 113-107
Portland - Philadelphia 130-104

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo