Cibona šokirala Zadar i stigla nadomak naslova prvaka

Cibona je u drugoj utakmici finala košarkaškog Prvenstva Hrvatske protiv Zadra napravila golemi posao. Pred 9.

2.6.2013.
12:13
VOYO logo

Iako su Zadrani boolje otvorili utakmicu te su na kraju prve četvrtine imali 30:19, Zagrepčani su do kraja poluvremena napravili seriju 10:0, te na odmor otišli s prihvatljivih minus tri. No, u drugom poluvremenu igrala je samo jedna momčad.

Cibosi su u trećoj dionici napravili 13 koševa prednosti (75:65), Zadar se uspio vratiti na minus pet, ali to je bilo sve od velikog preokreta koji je priželjkivalo 9.000 navijača u Višnjiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč paklenoj atmosferi, Cibona je odbila sve napade domaćina i na kraju slavila sa čak 16 koševa razlike, te došla nadomak osvajanja naslova prvaka.

Najbolji u redovima Cibone bio je Jarel Blassingame s 21 košem, a sjajan je bio i Dario Šarić s 19 poena, deset skokova i četiri asistencije. Najbolji u redovima Zadra bio je Ante Delaš sa 16 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Presudio je individualni kvalitet Cibone, no žao mi je što nismo imali petlju kada smo imali plus 11. Da smo imali obranu ne bi u poluvremenu bili u egalu, nego bi vodili deset razlike", žalio je poslije trener Zadra Ante Nazor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo