Veliki udarac za hrvatsku košarku: Cibona odustala od Eurolige!

Ono čega su se mnogi poklonici hrvatske košarke bojali posljednjih mjeseci, sada se i dogodilo. Prema zasad nepotvrđenim informacijama Cibona je odustala od nastupa u Euroligi.

Nakon što su košarkaši Cibone osvojili naslov regionalne ABA lige i samim time osigurali izravan plasman u Euroligu, dogodilo se ono najgore.

Predstavnici krovne europske košarkaške organizacije najavili su kako bi Cibona mogla biti izbačena iz natjecanja ako ne riješi financijske situaciju u klubu.

Mjesecima se sumnjalo kako Cibona taj uvjet neće uspjeti ispuniti, gradonačelnik Zagreba Milan Bandića obećavao je kako će dugove sanirati, ali sada je jasno kako od toga neće biti ništa.

Cibona se oglasila priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

“Nakon pomnih analiza postojeće situacije i razmatranja svih mogućih opcija, vodstvo Košarkaškog kluba Cibona moralo je donijeti odluku o nenastupanju u natjecanju Eurolige sljedeće košarkaške sezone.

Nažalost, realnost je takva da Klub nije u mogućnosti zadovoljiti sve zadane kriterije potrebne za sudjelovanje u ovom natjecanju te je, sukladno tome, primoran odustati od nastupa u Euroligi.”

Cibona ne može dobiti licencu za euroligaški nastup dok ne riješi financijske probleme, a ovakvim raspletom najviše je profitirala Crvena Zvezda koja će zauzeti mjesto Cibosa. Vrata Eurolige se sada otvaraju i Partizanu, koji će se za mjesto u elitnom europskom košarkaškom natjecanju boriti kroz kvalifikacije.

Povratak na Net.hr