VIDEO: / Nakon ozljede velike zvijezde dobili novi udarac!

U prvoj utakmici doigravanja bez Derricka Rosea Chicago Bullsi izgubili su na svom parketu od Philadelphia 76ersa 109:92. Polufinalna je serija sada izjednačena na 1-1.

2.5.2012.
9:47
VOYO logo

Derrick Rose završio je sezonu nakon ozljede koljena u prvoj utakmici. Bullsi su to očito teško podnijeli, te su u prvoj utakmici bez njega teško izgubili od 76ersa na svom parketu. Bilo je 109:92, a domaći su sastav gosti deklasirali u trećoj četvrtini dobivši je 36:14. U treću je dionicu igre Chicago ušao s osam koševa viška, a završio je s 13 minusa (83:69).

Jrue Holliday ubacio je 26 koševa uz sjajan šut iz igre (11-15), a Lou Williams dodao 20. Bullse je s 21 košem i osam skokova predvodio Joakim Noah. Bez Derricka Rosea, vrlo često ozljeđivanoga tijekom sezone, Bullsi su sada na omjeru 18-10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu večeri odigrao je Bostonov veteran Paul Pierce, koji je u Atlanti praktički sam nadigrao Hawkse za pobjedu Celticsa 87:80. Ubacio je 36 koševa uz 14 skokova za sastav Doca Riversa, koji je odigrao utakmicu bez Rajona Ronda (suspenzija) i Raya Allena (ozljeda). Obojica bi trebali biti spremni za treću utakmicu, prvu u Bostonu.

Hawksi su imali 11 koševa prednosti (65:54) pretkraj treće trećine, no desetak minuta kasnije već je bilo 79:72 za goste. Kevin Garnett dodao je za pobjednike 15 koševa uz 12 skokova, dok je Joe Johnson bio najbolji kod domaćih s 22 koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kobe Bryant bio je najbolji strijelac no playmaker Ramon Sessions zabio je koševe odluke pri 104:100 pobjedi Lakersa u Los Angelesu nad Denver Nuggetsima, kojom je kalifornijski sastav poveo 2-0 u seriji. Imali su tijekom treće četvrtine igrači Mikea Browna i 19 koševa prednosti, no gosti su se tri minute prije kraja utakmice približili na minus četiri. U posljednje 74 sekunde Sessions je ubacio četiri poena i sačuvao domaćine neugodnih iznenađenja.

Bryant je ubacio 38 poena za pobjednike, a pratili su ga Andrew Bynum s 27 koševa i devet skokova, te Pau Gasol s 13 koševa, deset skokova i pet asistencija. Playmaker gostiju Ty Lawson nakon očajnog je prvog nastupa predvodio goste s 25 koševa i sedam asistencija. Sva tri treća dvoboja isti će suparnici odigrati u petak. Nakon trogodišnje dominacije Dwighta Howarda, nagrada za najboljega obrambenog košarkaša u NBA ligi tijekom sezone 2011/12 pripala je Tysonu Chandleru, centru New York Knicksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Informaciju je objavio Yahoo! Sports, a Knicksi će je službeno potvrditi u četvrtak, kada će Chandler i dobiti nagradu neposredno pred treći dvoboj četvrtfinalne serije na Istoku, koji će u svom Madison Square Gardenu odigrati protiv Miami Heata u pokušaju da smanji 2-0 vodstvo Floriđana.

Chandler je tijekom sezone na prosjecima od 11.3 koša, 9.9 koševa i 1.4 blokade. Igra svoju prvu sezonu u New Yorku nakon što je lani osvojio prsten s Dallas Mavericksima. Gregg Popovich, 63-godišnji trener San Antonio Spursa, izabran je za najboljeg trenera sezone u NBA ligi. Nakon što je doveo Spurse do 50 pobjeda (16 poraza) i prvog mjesta u Zapadnoj konferenciji u skraćenoj NBA sezoni, Popovich je po drugi puta u karijeri dobio priznanje za najboljeg trenera sezone. Prvi puta se dogodilo 2003. godine, kada je osvojio drugi od ukupno četiri naslova prvaka sa Spursima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada ste mogli imati na raspolaganju Davida Robinsona, pa nakon toga Tima Duncana, onda je to razdoblje osuđeno na uspjeh, osim ako baš ne zeznete stvar. Teško je uzeti velike zasluge kada su vam okolnosti tako dosljedno uvijek išle na ruku" veli stručnjak koji ima hrvatske i srpske korijene.

Popovich je primio 77 glasova za prvo mjesto u izboru novinara i ukupno 467 bodova. Lanjski laureat, trener Chicaga Tom Thibodeau je drugi u izboru s 27 glasova za prvo mjesto i 315 bodova, Indianin trener Frank Vogel treći (7 glasova za prvo mjesto) dok je Memphisov trener Lionel Hollins četvrti (6). Bostonov Doc Rivers i Denveov George Karl dobili su po jedan glas...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spursi su ove sezone pod ravnanjem Popovicha izborili 15. put zaredom doigravanje, što je najduži niz u NBA ligi.

S omjerom 847-399 kojeg je ostvario u 16 sezona na kormilu Spursa, Popovich je drugi po broju pobjeda s jednim klubom u povijesti. Bolji od njega je samo Jerry Sloan, koji je s Utahom osvario 1.127 pobjeda

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo