NBA FINALE / Celticsi 'zamrznuli' Maverickse na -18 u petoj utakmici i osvojili 18. naslov prvaka

Image
Foto: Profimedia

Boston osvojio 18. NBA naslov. Jaylen Brown MVP finala. Luka Dončić nije uspio uzeti prvi NBA trofej najbolje momčadi u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

18.6.2024.
7:23
Profimedia
VOYO logo

Boston Celticsi prvaci su NBA lige. Najuspješnija američka profesionalna košarkaška franšiza jutros po našem vremenu, u petoj utakmici NBA finala odigranoj u Bostonu, slavila je protiv Dallas Mavericksa sa 106-88. Serija je završila rezultatom 4-1.

Image
Image
ZA POVIJEST /

Čudesni Dončić spasio Dallas metle u finalu: 'Stvarno je jednostavno'

Image
ZA POVIJEST /

Čudesni Dončić spasio Dallas metle u finalu: 'Stvarno je jednostavno'

18. naslov za Celticse

Ovo je ukupno 18. naslov za Boston Celticse u povijesti, a do njega su došli na 16. obljetnicu klupskog 17. naslova prvaka. Celticsi su preskočili svoje vječne rivale, Los Angeles Lakerse, na ljestvici franšiza s najviše naslova u povijesti NBA lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Jason Tatum i Jaylen Brown predvodili su Boston sa 31 poenom, 11 skokova i 8 dodavanja, te 21 poenom, 6 asistencija i 8 skokova. U redovima poražene momčadi najbolji je bio Luka Dončić sa 28 poena i 12 skokova.

Image

Jaylen Brown - MVP

Za spomenuti kako je MVP finala Jaylen Brown postao zbog prosjeka od 20,8 poena, 5,4 skokova i 5 asistencija u ovoj finalnoj seriji od pet utakmica, dok je također konstantno čuvao superzvijezdu Mavericksa Luku Dončića. Odradio je ogroman posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Bio je to potpuni timski rad i to dijelim sa svojom braćom i svojim partnerom u zločinu Jaysonom Tatumom", rekao je Brown primajući nagradu nazvanu po legendi Celticsa Billu Russellu.

"Bio je sa mnom cijelim putem, pa dijelimo ovo s**nje zajedno", dodao je Jaylen Brown, javlja ESPN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Tatum i Brown predvodili Boston

Boston, nakon što je odigrao svoju najgoru utakmicu sezone u petak navečer, odgovorio je pobjedom u petom dvoboju finala, a do nje su Celticsi došli baš momčadskom izvedbom.

Image

Odlične izvedbe i Tatuma i Browna omogućile su Bostonu da rano završi utakmicu - slično kao što je to bilo 2008., kada su Celticsi porazili Lakerse u šestoj utakmici u TD Gardenu i osvojili svoje posljednje prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

To je omogućilo Celticsima da izgrade prednost od 21 koša na poluvremenu, s drugom tricom Paytona Pritcharda s pola terena u ovoj finalnoj seriji, s kojim je bacio rasprodan TD Garden u apsolutno ludilo.

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo