DRAMATIČNA UTAKMICA /

Boston 'osvojio' Dallas i došao nadomak 18. naslova prvaka NBA lige

Image
Foto: Profimedia

Boston Celticsi došli su nadomak 18. naslova prvaka NBA lige. Luka Dončić i Kyrie Irving nisu uspjeli, nošeni energijom American Airlines Centera, smanjiti zaostatak u finalnoj seriji

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

13.6.2024.
6:28
Profimedia
VOYO logo

Košarkaši Boston Celticsa došli su nadomak 18. naslova prvaka NBA lige. Jutros po našem su vremenu u Dallasu pobijedili domaće Maverickse 106-99, poveli 3-0 u finalnoj seriji i produžili play off seriju pobjeda na deset susreta. U gostima imaju 7-0. Odlični su Celticsi, suvereno jure prema cilju.

Image
Image
FINALE NBA LIGE /

Kidd nije uspio posijati razdor među Celticsima: Boston poveo s 2-0 protiv Dallasa

Image
FINALE NBA LIGE /

Kidd nije uspio posijati razdor među Celticsima: Boston poveo s 2-0 protiv Dallasa

Prva zvijezda Bostona Jayson Tatum ubacila je 31 poen. Fantastični Jaylen Brown pratio ga je sa 30. Brown je upisao i osam skokova. Boston je također poboljšao skor pobjeda i poraza u utakmicama na 10-1 u ovom doigravanju bez visokog i kvalitetnog aduta Kristapsa Porzingisa, nakon što je Latvijac dva sata prije utakmice otpao zbog rijetke ozljede tetive potkoljenice lijeve noge zadobivene u drugoj utakmici finala u Bostonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Čini se da je status Porzingisa za ostatak serije pod znakom pitanja, ali to možda nije važno, jer Celticsi igraju sjajno, momčadski. Porzingis je, da se razumijemo, fenomenalan igrač, ali kako dobro Boston igra, čak ni takav jedan igrač, evo mogli smo to i sami vidjeti, ne mora se žuriti s oporavkom.

Image

Nijedna od prethodnih 156 momčadi koje su se suočile s minusom od 3-0 nije uspjela pobijediti, ističe AP, a prenosi ESPN ovaj statistički podatak. Mavsi su se umalo vratili, kreirali come back. Boston je vodio 91-70 i do tog rezultata je došao serijom 20-5. Na tu seriju, Mavericksi su odgovorili svojom 22-2 i došli na samo -3 dvije minute prije kraja. Publika u American Airlines Centeru bila je na nogama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image

Međutim, problem za sve navijače Dallasa, kao i naravno trenera Jasona Kidda, je bio u tome što je najbolji košarkaš Mavsa Luka Dončić napravio svoj šesti faul 4:12 prije završetka. Teksašani su bacili rukavicu Bostonu, ali izazov im je bio neuspješan. Kyrie Irving, nominalno druga zvijezda i drugi najbolji košarkaš Dallasa, upisala je 35 poena, a šutom koji je ušao Mavericksi su došli na -1. I više od toga nisu mogli.

Image

Tatum i Brown spasili su Celticse poraza, uz pomoć Derricka Whitea koji je zabio 16. Njih trojica zajedno su kombinirali preostalih 13 bostonskih poena, kako bi Celticsi došli nadomak prve titule od 2008., a tek druge od 1986.

Irvingov osobni niz poraza od svoje bivše momčadi dosegao je sad 13 utakmica. Napeta publika Dallasa bila je spremna za svoju prvu finalnu utakmicu u 13 godina, s quaterbeckom, pobjednikom Super Bowla i navijačem Mavsa, Patrickom Mahomesom iz Kansas City Chiefsa, koji je često ustajao sa svog mjesta uz teren. Mavsi su iskoristili potreban poticaj došavši nakon dva poraza u Bostonu, ali nisu ga do kraja materijalizirali, odnosno nisu pobijedili u dvoboju koji je bio dobar, zanimljiv, napet, dramatičan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo