CEDEVITU ČEKA VELIKI IZAZOV: / 'Moraš biti pametniji od njih'

Image

U srijedu u 19 sati Cedevita će ugostiti Lokomotiv Kuban u prvoj svojoj utakmici u Top 16 Eurolige.

30.12.2015.
13:13
VOYO logo

“Znam Drapera od vremena u Španjolskoj kada je on igrao za Real Madrid, a ja za Barcelonu, a razgovarali smo i ovo ljeto na Eurobasketu kada je on bio hrvatski, a ja gruzijski reprezentativac. To je igrač o kojem se u ovom klubu još priča i ovo je prilika da mu navijači Cedevite iskažu zahvalnost za sve što je učinio za Cedevitu”, prenosi Večernji list izjavu košarkaša Cedevite Jacoba Pullena.

Image
MULAOMEROVIĆ DEBITIRAO POBJEDOM: /

Ciboni hrvatski derbiju, Cedevita se izvukla u produžetku

Image
MULAOMEROVIĆ DEBITIRAO POBJEDOM: /

Ciboni hrvatski derbiju, Cedevita se izvukla u produžetku

Pullen naglašava kako jako cijeni Drapera, a otkrio je i recept za pobjedu nad Lokomotivom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Draper je odličan igrač, prilično dobar defenzivac, dobar šuter, igra žustro i bit će teško s njim, baš kao i s Delaneyem koji u toj momčadi ima najveće ovlasti i pronalazi razne puteve do suparničkog koša. Lokomotiv je atletskija momčad od nas, a takve moraš nadmudriti. Moraš biti pametniji od njih. Moramo ih svesti na pola terena, na igru pet na pet jer tada njihov atletizam ne vrijedi koliko i na otvorenom terenu”, rekao je.

Dobar bez treninga

Slično razmišlja i najbolji igrač Cedevite Miro Bilan koji poznaje Drapera iz sezone 2011./2012. To je bila zadnja Draperova sezona u zagrebačkom klubu, a Bilan je bio novak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Još iz tih dana Didi mi je ostao u vrhunskom sjećanju, a ovo smo ljeto u reprezentaciji neko vrijeme bili čak i cimeri. Tada u Cedeviti dosta mi je pomagao savjetima. Govorio mi je stani tamo, a ja ću ti dodati. Baš je pravi razigravač i volio bih s njim još igrati. Za Lokomotiv Didi igra jako dobro, na iznenađenje mnogih, no ja znam da on može igrati jako dobro kada se spremi i kada ne trenira previše jer njemu to ne odgovara”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilan je zatim prokomentirao činjenicu da je je najbolji centar ABA lige i i statistički sedmi najbolji igrač Eurolige, zbog čega će mu svi pridavati posebnu pozornost.

“Ne bojim se tog novog izazova niti se pripremam tako da se moram nekome dokazivati. Neki će me suparnici nastojati osporavati, tražit će mi slabe točke, no trudit ću se ostati psihički jak i igrati na istoj razini kao i do sada.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez poraza

Hrvatski košarkaš ističe da su Cedevita i on spremni za izazov.

“Mislim da trebamo više pobjeda da bismo se plasirali u četvrtfinale. Ne možemo reći da ćemo dobiti svaku utakmicu, no ne želimo nijednu izgubiti. Želimo pokazati da smo sposobni nositi se sa svima i na ovoj razini”, završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo