CEDEVITA NIJE IZDRŽALA KOD FENERA: / Pamtit će se monstruozno zakucavanje Whitea

Image
Foto: Screenshot/Youtube

U susretu 5. kola E skupine TOP 16 faze Eurolige košarkaši Cedevite su u Istanbulu izgubili do Fenerbahçea 73:86 upisavši treći poraz u drugom krugu natjecanja.

28.1.2016.
21:33
Screenshot/Youtube
VOYO logo

Cedeviti je ovo bilo već treće gostovanje ove sezone u Istanbulu, te prvi poraz. U prvom krugu natjecanja je slavila protiv Anadolu Efesa, a u drugoj rundi i protiv Daruşşafake. Međutim, protiv Fenerbahçea nije išlo i momčad Željka Obradovića je upisala i petu pobjedu u TOP 16 fazi natjecanja.

Fener je vodio i +18

Hrvatski prvak je porazom u Ülker Areni prekinuo i niz od tri uzastopne pobjede - po jedne u Euroligi (Anadolu Efes), ABA ligi (Tajfun) i Kupu Krešimira Ćosića (Gorica).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Veljka Mršića je loše ušla u susret i Fener je na polovici prve četvrtine imao deset koševa prednosti (18-8), a vrlo brzo i velikih +17 (25-8). Druga dionica donijela je daleko bolju igru hrvatskog prvaka i taj period igre Cedevita je dobila 21-13. U trećoj četvrtini Cedevita se posve vratila u meč smanjivši u dva navrata zaostatak na svega koš razlike (60-59, 62-61). Nažalost, Fenerbahče je u posljednju četvrtinu ušao serijom 13-4 pobjegavši na plus deset (75-65) i više nije ispuštao prednost. Cedevita je zaprijetila smanjivši na 79-73, no na koncu je završilo +13 za Fener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Datome zabio 19, Bilan i White po 13

Turski sastav su do pete pobjede predvodili Luigi Datome sa 19 koševa, Ekpe Udoh sa 17 koševa, te Jan Vesely sa 12 koševa i šest skokova.

Kod Cedevite najefikasniji su bili Miro Bilan sa 13 koševa i četiri skoka, James White sa 13 koševa, tri skoka i četiri asistencije, te Jacob Pullen sa 12 koševa. White je posebno oduševio u akciji u kojoj je nakon skoka predriblao cijeli teren i silovito zakucao preko Jana Veselog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostale tri utakmice iz ove skupine na rasporedu su u petak, a sastaju se Unicaja - Anadolu Efes, Panathinaikos - Darušafaka, te Crvena zvezda - Lokomotiv Kuban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Fenerbahče (5-0) ispred Lokomotiva (3-1), Cedevite (2-3), Unicaje (2-2), Anadolu Efesa (2-2), Crvene zvezde (2-2), Panathinaikosa (1-3) i Darušafake (0-4).

U idućem kolu Cedevita će 2. veljače dočekati Panathinaikos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo