Ozljede Boatrighta i Arapovića / Cedevita je ponovo u finalu ABA lige! Pokazali karakter i pobijedili Partizan u 'majstorici'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Finalnog suparnika Cedevita će saznati nakon sutrašnje (utorak) odlujučujuće polufinalne utakmice u srazu Crvene Zvezde i Budućnosti

3.4.2017.
7:44
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

U trećoj polufinalnoj utakmici Cedevita je na domaćem parketu odigrala sjajnu utakmicu i unatoč velikim problemima s ozljedama Ryana Boatrighta i posebno Marka Arapovića uspjela doći do pobjede protiv Partizana 87:78 i plasmana u finale regionalne lige, piše Sportnet.hr.

Finale ABA lige bio je jedan od Cedevitinih ciljeva uoči ove sezone. Vitamini su u trećoj polufinalnoj utakmici protiv Partizana pokazali prije svega jednu sjajnu utakmicu, energiju i karakter, pobijedili rezultatom 87:78 i plasirali se u finale. Ipak, zagrebačka je momčad morala podnijeti žrtvu. Na početku se utakmice ozlijedio najbolji strijelac Ryan Boatright, dok je u završnici treće četvrtine igru napustio Marko Arapović koji će prema svemu sudeći morati na operaciju koljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od samog je početka Cedevita vodila i držala prednost do samog kraja utakmice, iako je beogradska momčad u nekoliko navrata imala priliku doći i do poravnanja, posebno nakon spomenute Arapovićeve ozljede, međutim, u tome nisu uspjeli pa su u konačnici morali čestitati boljoj momčadi na pobjedi.

Nije dobro počelo za Cedevitu jer se već u prvom napadu ozlijedio Ryan Boatright i napustio igru. Ipak, napadom je u narednom razdoblju jako dobro dirigirao Toni Katić, razigravao momčad koja je izgledala igrala vrlo agresivno i raznovrsno. Partizan u tim trenucima nije uspijevao pratiti Vitamine koji su cijelo vrijeme bili u prednosti. Nakon blokade Mirze Begića tricu je pogodio Marko Tomas i donio zagrebačkoj momčadi osam poena prednosti (20:12).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mali je pad u igri Cedevite iskoristio Partizan i spustio se na tri koša zaostatka, ali je joker s klupe Džanan Musa u ovom razdoblju pogodio tri trice iz isto toliko pokušaja, nakon čega je svojoj momčadi donio i prvu dvoznamenkastu prednost (39:28). S istom je razlikom Cedevita i otišla na poluvrijeme (47:36), iako su promašili i nekoliko otvorenih šuteva.

Ozljeda Arapovića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela je dvorana utihnula kada je u završnici treće četvrtine Marko Arapović vrlo ružno pao i praktično je morao biti iznesen s terena. Prema prvim informacijama se radi o puknuću pateralne tetive koljena i operacija je neminovna.

Jako dugo se u drugom poluvremenu igralo koš za koš što je puno više od značaja bilo za Mršićevu momčad koja je i dalje držala pristojnu prednost. Tricom Hatchera gosti su došli do pet poena zaostatka (65:60), dok su na ulasku u posljednjih deset minuta Vitamini su imali šest koševa viška (69:63).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak pročitajte na Sportnet.hr.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo