CAVSI DO 'BREAKA' PROTIV PRVE MOMČADI ISTOKA: / Pobjeda kakvu LeBron dosad nikad nije ostvario

Image
Foto: AFP

Nevjerojatna pobjeda Cleveland Cavaliersa

2.5.2018.
9:43
AFP
VOYO logo

Košarkaši Cleveland Cavaliersa svladali su Toronto Raptorse u prvoj utakmici polufinala doigravanja Istočne konferencije NBA lige nakon što su u produžetku susreta slavili 113-112 pobjedu. U drugoj utakmici dana, uz pomoć povratnika Stephena Curryja, aktualni prvaci stigli su do 2-0 u polufinalu Zapada 121-116 pobjedom protiv New Orleans Pelicansa.

Cavsi poveli 1-0

Petnaest godina duga je blistava karijera LeBrona Jamesa i čovjek bi pomislio da je prošao 'sve', odnosno da kod njega ne može biti nekih zanimljivih situacija koje mu se nikad nisu dogodile. Pa ipak... U noći na srijedu Cavsi su svladali Raptorse u utakmici u kojoj u baš niti jednom trenutku nisu imali vodstvo kroz sve četiri četvrtine osnovnog dijela ogleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James je upisao 21. triple-double učinak u doigravanju pomogavši Clevelandu sa 26 poena, jedanaest skokova i trinaest asistenciaj, J.R. Smith i Kyle Korver dodali su zajedno deset trica i ukupno 39 poena, a Tristan Thompson pomogao double-doubleom s klupe (14 poena, dvanaest skokova) za uvodnu pobjedu u seriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cavsi su u ovoj utakmici zaostajali i 14 poena, a prvo izjednačenje imali nakon ubačaja Jamesa 30 sekundi prije kraja osnovnog dijela susreta. Pokazat će se to i kao rezultat s kojim će se krenuti u produžetak premda je domaćin imao čak četiri šuta za pobjedu, a Cleveland jedan neiskorišteni u tom vremenu.

Jonas Valančiunas s 21 poenom i isto toliko skokova bio je najbolji pojedinac poražene kanadske momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Curry se vratio

Warriorsi su stigli do drugog boda preuzevši kontrolu utakmice sredinom treće četvrtine nakon čega više nisu bili u rezultatskom minusu protiv Pelicansa. Završilo je s pet razlike za branitelje naslova pojačane povratnikom Stephenom Curryjem koji je nakon mjesec i pol dana pauze za 27 minuta ubacio 28 poena, od čega pet trica. Imao je i sedam skokova. Koš više uz šest skokova i sedam asistencija u pobjedu je ugradio Kevin Durant, a Draymond Green zablistao ostavši korak do triple-doublea sa 20 poena, devet uhvaćenih lopti i dvanaest asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Pelicansa je raspoložena bila petorka, no samo je trinaest poena stiglo s klupe.

Anthony Davis s 25 poena, 15 skokova, pet asistencija i tri blokade te Rajon Rondo s 22 koša, sedam skokova, dvanaest asistencija i pet osvojenih lopti najbolji u ujednačenoj startnoj momčadi poraženog sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA doigravanje:

Polufinale Istoka:

Toronto Raptors – Cleveland Cavaliers 112-113 (produžetak)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cavaliersi vode 1-0 u seriji

Polufinale Zapada:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golden State Warriors – New Orleans Pelicans 121-116

Warriorsi vode 2-0 u seriji

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo