KAKVA PREDSTAVA / Babo oborio nekoliko rekorda u pobjedi i ispisao povijest NBA lige: Nikome nije uspjelo što je njemu

Image
Foto: Profimedia

Utaj Jazz upisao je novu pobjedu, a povijesnu utakmicu odigrao je naš Bojan Bogdanović

7.3.2022.
8:28
Profimedia
VOYO logo

Utah Jazz slavio je protiv Oklahoma City Thundera 116-103, a fantastičnu večer imao je naš Bojan Bogdanović. Najbolji hrvatski košarkaš upisao je 35 poena, od čega je čak 33 otpalo na trice.

Image
STRAIGHT OUTTA COMPTON /

Klub ga se riješio, borio se s depresijom, svi su ga zaboravili, a onda je došao u Bullse i postao njihov 'novi Jordan'

Image
STRAIGHT OUTTA COMPTON /

Klub ga se riješio, borio se s depresijom, svi su ga zaboravili, a onda je došao u Bullse i postao njihov 'novi Jordan'

Babo je na cijelom susretu samo jednom šutnuo za dva poena i to je promašio. Zato je ubacio 11 od 18 trica te je pogodio dva slobodna bacanja. Time se upisao u NBA povijest, postavši prvi igrač koji je zabio 11 trica ili više bez ijednog ubačaja unutar linije za tri poena. Oborio je i rekord franšize te je sada jedini igrač Utah Jazza u povijesti koji je pogodio 11 trica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavio je svoj rekord karijere te je postao Europljanin s najviše pogođenih trica u jednoj utakmici. Trenutno je jedini igrač koji je ove sezone pogodio 11 trica te je postao 14. igrač u povijesti koji je imao barem 11 pogođenih dalekometnih šuteva. Rekord drži Klay Thompson s 14 pogođenih trica, Zach LaVine i Steph Curry pogodili su po 13, dok su Kobe Bryant, Donyell Marshall i Curry pogodili po 12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zubac slab u porazu, Jokić nezaustavljiv

Babo je bio sjajan u završnici te je pogodio važnu tricu 43 sekunde prije kraja susreta te je prednost od pet, pretvorio u osam poena i time zaključio utakmicu. Uz 35 poena uhvatio je pet skokova i podijelio tri asistencije. Bila je to sjajna reakcija na jako lošu prethodnu utakmicu, u kojoj je imao svega pet poena, dok je gađao iz igre 1/11. Rekord karijere mu je 48 poena, dok je ove sezone najviše ubacio 36 i to protiv Nikole Jokića i Denver Nuggetsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U redovima Jazzera standardno dobri bili su Donovan Mitchell s 24 poena i deset asistencija te Rudy Gobert s 12 poena i 17 skokova. Kod poraženih domaćina najbolji je bio Shai Gilgeous-Alexander s 33 poena, sedam skokova i osam asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Zubac pak je odigrao nešto lošiju utakmicu od posljednjih nekoliko u kojima je briljirao. Sada je u porazu od New York Knicksa 116-93 ubacio svega četiri poena, ali je uhvatio devet skokova.

Još jednu briljantnu utakmicu odigrao je Nikola Jokić koji je u pobjedi svojih Denver Nuggetsa protiv New Orleans Pelicansa 138-130 imao triple-double s nevjerojatnih 46 poena. Dodao je još 12 skokova i 11 asistencija te tri ukradene lopte i četiri blokade. Pelicanse je predvodio Brandon Ingram s 38 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oklahoma City - Utah 103-116
LA Clippers - New York 93-116
Boston - Brooklyn 126-120
Milwaukee - Phoenix 132-122
Washington - Indiana 133-123
Houston - Memphis 123-112
Cleveland - Toronto 104-96
Denver - New Orleans 138-130

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo