ključni igrač netsa / Bogdanović ekskluzivno za RTL: 'Ovo će biti moja najbolja sezona, a Aco Petrović mora ostati izbornik'

Ove sezone u NBA-u nastupaju čak sedmorica Hrvata, no Bojan Bogdanović od svih bi trebao odigrati najvažniju ulogu u svojoj ekipi Brooklyn Netsa

9.11.2016.
20:05
VOYO logo

NBA sezona polako počinje poprimati prve obrise. Momčadi se približavaju brojci od 10 odigranih utakmica i taj svojevrsni uvod u sezonu otkrit će okvirne mogućnosti svake od 30 ekipa koje se natječu u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Iako je liga sama po sebi zanimljiva, Hrvatskoj ova NBA sezona nudi posebno draž pošto će u ligi nastupati čak sedmorica igrača s hrvatskom putovnicom, što je novi hrvatski rekord. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A najveću ulogu u svojoj momčadi svakako bi trebao odigrati Bojan Bogdanović, iskusni šuter koji je krenuo u treću sezonu sa svojim Brooklyn Netsima.

Bojan je u New Yorku dao ekskluzivni intervju za RTL i otkrio što očekuje od ove sezone. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bojane, s obzirom na to da si bio najbolji strijelac olimpijskog turnira u Riju, koja su tvoja očekivanja od ove sezone?

Moja očekivanja za svaku sezonu su velika, iz godine u godinu podižem ljestvicu, mislim da se to vidi na brojkama i na mojoj minutaži. Prve godine po dolasku sam igrao toplo - hladno, u drugoj godini sam već bio puno bolji. Mislim da bi ova treća trebala biti moja najbolja sezona. Naravno, sezona je tek počela, odigrali smo 7 utakmica, no nadam se da će se moja forma s vremenom dizati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na tvoj učinak u Riju, je li se promijenio pristup tvojih suigrača i posebice protivničkih igrača prema tebi? 

Kod protivničkih igrača je pristup uvijek isti, agresivan, a što se tiče suigrača i trenera, mislim da sam malo dobio na važnosti, imam veću minutažu i lopta je više kod mene, nadam se da će tako ostati i u daljnjem dijelu sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova sezona je specifična i po tome što čak šestorica Hrvata nastupaju u NBA-u, što je najviše u povijesti. Što kažeš na njihov učinak dosad?

Prije svega smatram da je odlična stvar za hrvatsku košarku što imamo tako dobre talente prije svega. Dobra je stvar i što su tako mladi došli u NBA ligu. Zubac i Bender su sjajni igrači i siguran sam da će se izboriti za svoje minute, Mario već sad igra mnogo. Poseban je slučaj Šarić koji je ovdje došao mlad, ali iskusan, da tako kažem, kao gotov proizvod koji bi trebao uvelike pomagati Philadelphiji. Nadam se da će iz godine u godinu biti sve bolji i da će dobivati prilike da pokažu što znaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se malo vratimo reprezentaciji. U Savezu je situacija kakva jest, Dario je neki dan u intervjuu rekao kako bi volio da Aco Petrović ostane trener jer radi dobar posao, koje je tvoje mišljenje?

Pa kod nas je u savezu takvo stanje već dugi niz godina, to nije dobro za našu košarku i igrače. Nemamo nikakav feedback od nikoga iz Saveza, nadam se da će se to brzo promijeniti. Što se tiče Ace, smatram da je on konačno pokrenuo nešto pozitivno, dobri su i rezultati, nema nikakve potrebe da se nešto mijenja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I još jedno pitanje za kraj. Jesu li te imalo dotakli izbori u SAD-u i iscrpljujuća kampanja koja se ovdje vodi već mjesecima? 

Dotaklo me jer je to glavna tema, svi ljudi oko mene o tom pričaju, na televiziji se stalno vrtila ta tema. Iskreno, mene ne dira previše tko će biti izabran i nije moje da sada kažem za koga bi glasao.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo