Pohvala Hrvatu: 'On spada u Top 10 najvećih igrača u povijesti'

Trener novog europskog prvaka Maccabija, 55-godišnji David Blatt, dotaknuo se u intervjuu za službenu web-stranicu Eurolige i legendarnog hrvatskog košarkaša Nikole Vujčića.

3.6.2014.
12:28
VOYO logo

Blatt je prošli mjesec na završnom turniru Eurolige u Milanu senzacionalno odveo Maccabi do naslova pobjedama protiv CSKA-a i Real Madrida. Prvi mu je to samostalni naslov klupskog europskog prvaka u trenerskoj karijeri, ali bio je Blatt i pomoćni trener u sezoni 2003/04 kada je Maccabi također bio na vrhu Starog kontinenta. Na pitanje može li usporediti tadašnju i današnju momčad diva iz Tel Aviva, odgovorio je:

"Rekao bih da ima više razlika nego sličnosti. Tadašnja je momčad imala trojicu istinski velikih igrača - Šarunasa Jasikevičiusa, Nikolu Vujčića i Anthonyja Parkera. To su trojica igrača koje možemo svrstati u Top 10 najvećih igrača Eurolige svih vremena. A podrška su im bili Tal Burstein, Gur Shelef, Derrick Sharp, Maceo Baston, David Blu i drugi. U toj je momčadi bilo više talenta i dubine. Današnja je momčad sastavljena od sedmorice dobrih igrača koji rade zajednički kao momčad i izvlače više iz sebe nego što bi mogli kao pojedinci. Upravo u tome i jest posebnost našeg naslova: imamo momčad koja je jača od zbroja svojih poijedinaca".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/vyMyOIP9GkA

Podsjetimo da je Vujčić danas sportski direktor Maccabija i jedan od najbližih Blattovih suradnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo