VIDEO: / U Zagrebu su mu se smijali, a sad je glavna zvijezda u Americi

18.6.2013.
8:37
VOYO logo

No, ovaj sjajni šuter sigurno je svom treneru Greggu Popovichu sve samo ne iznenađenje. Fenomenalni strateg Spursa je odavno nanjušio što se krije iza igrača koji je prije dvije godine igrao u ljubljanskoj Union Olimpiji.

Tijekom štrajka u NBA ligi stigao je u Ljubljanu, a tijekom gostovanja kod Cibone se posebno obrukao. Za 25 minuta ostao je bez poena. Promašio je sva četiri šuta, izgubio dvije lopte i napravio pet prekršaja. Draženova dvorana je ostala u čudu, mnogi su se smijali da je ovo najlošiji NBA-ovac kojeg su vidjeli na djelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Popovich je nanjušio talent kod vrlo religioznog košarkaša i kroz cijelu ovu sezonu ga je stavljao u petorku Spursa, a ovaj s kamatama posebno vraća povjerenje u finalu protiv aktualnih prvaka.

Green, kako i sam kaže, prvenstveno troši energiju u obrani gdje je malo na Jamesu, malo na Wadeu, ali mu ostane itekako snage za napad. Green tricama doslovno uništava Miami. U trećoj je zajedno s Gary Nealom donio Spursima pobjedu za 2-1, a u petoj je u duetu s Ginobilijem uništio Jamesa i društvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje od svega je reći da Green tijekom finalne serije gađa nevjerojatnih 65.8 posto za tri poena. Statstički to izgleda ovako: 1. utakmica (4-9), 2. utakmica (5-5), 3. utakmica (7-9), 4. utakmica (3-5) i 5. utakmica (6-10). Odnosno, ukupno 25-38.

"Napadački o njemu govori njegov šut, a on je fantastičan. No, je li vidite koliko dobro taj košarkaš reagira u obrani. Jamesu je vrlo često teška prepreka", rekao je legendarni košarkaš Charles Barkley.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, košarkaš kojeg je Cleveland prije četiri godine izabrao u drugom krugu tek kao 46. pick je u noći s nedjelje na ponedjeljak srušio rekord po broju ubačenih trica u finalnoj seriji. Trenutačno je na brojci od 25, a serija još traje...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujem se Bogu prije svega. Skoro sve zasluge za moje trice idu Ginobiliju i Parkeru. Oni mi otvaraju prostor, pronalaze me... Moje je samo da pogađam", skromno je rekao Green.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo