BIH KOŠARKA TEŠKO ĆE OSTATI NA ŽIVOTU: / Procurili nezamislivi dugovi, sve je sad na bivšoj NBA zvijezdi

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Novi Upravni odbor na čelu s proslavljenim košarkašem Mirzom Teletovićem, koji je izabran na tu dužnost u listopadu 2018.

6.3.2020.
11:49
Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

Zbog dugova od oko 1,3 milijuna eura kojeg su napravile ranije Uprave, ozbiljno je doveden u pitanje daljnji rad Košarkaškoga saveza BiH, pišu bosanskohercgeovački mediji.

Kako u petak piše sarajevski "Dnevni avaz" krovna košarkaška kuća BiH u prošloj godini je poslovala pozitivno, međutim nekoliko sudskih presuda koje se u svakom trenutku mogu aktivirati i blokirati račune su ozbiljna prijetnja daljnjem radu Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je u prošloj godini dužnicima vraćeno oko 300 tisuća eura neizvjesnost i dalje donose brojni sudski postupci koji su u tijeku kao i obnovljene istrage Tužiteljstva BiH koje istražuje prijave o mogućem nezakonitom poslovanju i kriminalu u bosanskohercegovačkoj košarci.

Image
KAKO JE ZUBAC UNIŠTIO HARDENA: /

Čitava je dvorana ostala u nevjerici nakon onoga što je Hercegovac učinio jednom od najboljih

Image
KAKO JE ZUBAC UNIŠTIO HARDENA: /

Čitava je dvorana ostala u nevjerici nakon onoga što je Hercegovac učinio jednom od najboljih

Teletović u zahtjevnoj situaciji

Prema pisanju "Avaza" koji se poziva na službene podatke iz KS BIH, taj Savez najviše duguje dobavljačima, oko 650 tisuća eura, te zaposlenicima, izbornicima i sucima, a oko 170 tisuća eura se odnosi na posudbe. Bivši čelnici Saveza su samo zbog nedolaska na suđenja skrivili dug od oko 180 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi Upravni odbor na čelu s proslavljenim košarkašem Mirzom Teletovićem, koji je izabran na tu dužnost u listopadu 2018. godine, planira u tekućoj godini ostvariti pozitivan financijski bilans od oko 190 tisuća eura i vratiti značajan iznos dugovanja.

Svoj optimizam temelje na uspješnoj prošloj godini u kojoj je Košarkaši savez BiH ostvario veće prihode u odnosu na troškove u iznosu od oko 200.000 eura. Čelnici saveza i dalje strahuju i nadaju se da Tužiteljstvo ipak neće blokirati račune Košarkaškoga saveza BiH tim prije što ove godine najbolje muške i ženske seniorske selekcije igraju važne kvalifikacijske utakmice za EURO sljedeće godine, dok je BiH organizator Europskoga prvenstva za kadetkinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo