BIH IMA DVA STRAŠNA ADUTA NA NBA DRAFTU: / Jedan je najbolji centar sveučilišne košarke, drugi viceprvak Europe

Image
Foto: Profimedia

NBA draft je prvotno je bio planiran za 25. lipnja u Brooklynu, ali će taj termin gotovo sigurno biti promijenjen zbog pandemije koronavirusa. Iz BiH u NBA ligi igraju Jusuf Nurkić i Džanan Musa

29.4.2020.
17:05
Profimedia
VOYO logo

Neizvjesni put u sjeverno-američku košarkašku NBA ligu potražit će, uz hrvatskog košarkaša Darka Baju i dva košarkaša iz BiH, koji su se prijavili za ovogodišnji draft.

Image
HRVATSKA IMA NOVU NBA NADU: /

Otkrio nam je u kojem bi klubu najradije zaigrao i kako mu je dolazak u Split promijenio karijeru

Image
HRVATSKA IMA NOVU NBA NADU: /

Otkrio nam je u kojem bi klubu najradije zaigrao i kako mu je dolazak u Split promijenio karijeru

Luka Garza, rođen u Americi, a po majci Bosanac, koji nastupa za sveučilišnu momčadi Iowe i Njegoš Sikiraš, član Fuenlabrade i zlatne kadetske reprezentacije BiH koja je bila prvak Europe, sudjelovat će na draftu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najjača košarkaška liga na svijetu NBA objavila je kako će se na ovogodišnjem draftu naći 205 igrača, 163 košarkaša s američkih koledža i ostalih obrazovnih ustanova, te 42 inozemna igrača.

Krilni centar Njegoš Sikiraš, rođen je na Palama kod Sarajeva, igrao je za Stella Azzurru, a i prošle godine je bio prijavljen, ali je odustao od drafta deset dana pred sami izbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I veoma talentirani košarkaš bosanskohercegovačkog porijekla, Luka Garza, odlučio se prijaviti za ovogodišnji NBA draft. Iza sebe ima fantastičnu sezonu u NCAA ligi u dresu Iowe, u kojoj je dobio pet velikih nagrada, uključujući i "Karem Abdul-Jabbar" nagradu za najboljeg centra koledž košarke.

Na putu k Musi i Nurkiću

“Ova godina je bila onakva kakvu nisam mogao ni zamisliti. Nijednu od nagrada ne bih dobio bez Sveučilišta Iowa, trenera i suigrača. Izbor trenera McCafferyja i Iowe bila je najbolja odluka u mom životu. NBA je bio moj san otkako sam počeo igrati košarku kao dijete i učinit ću sve kako bih ispunio to. Ukoliko se sve završi na tome da još nisam spreman za NBA, opet ću biti uzbuđen što bih se potencijalno mogao vratiti i ponovo zaigrati za svoj sadašnji tim", rekao je Garza, prenose u srijedu mediji u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je već bio na širem popisu izbornika BiH Vedrana Bosnića, a ranije se pisalo da ga u svoju reprezentaciju žele i Slovenci . Otac mu je Frank Garza, također bivši sveučilišni igrač, a majka Šejla Muftić, kćerka nekadašnjeg vratara Sarajeva Refika Muftića.

NBA draft je prvotno je bio planiran za 25. lipnja u Brooklynu, ali će taj termin gotovo sigurno biti promijenjen zbog pandemije koronavirusa. Iz BiH u NBA ligi igraju Jusuf Nurkić i Džanan Musa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo