BEZ IMPERATIVA POBJEDE: / Cedeviti slijedi obračun protiv Velimira Perasovića

Image

U 10. kolu B skupine Eurolige Cedevita će u četvrtak u 20:30 sati gostovati kod Laboral Kutxe.

17.12.2015.
17:47
VOYO logo

“Nadamo se da ćemo bit ravnopravan protivnik. Prvi put ove sezone igramo u Španjolskoj i sigurno se imamo želju predstaviti u najboljem svjetlu. Utakmica nema rezultatski imperativ, a kako nam nakon toga dolazi težak period od tri utakmice u sedam dana, pokušat ćemo malo rasporediti snage da ne bude velikog pražnjenja”, izjavio je trener Cedevite Veljko Mršić.

Cedevita je Laboral Kutxu u 5. kolu kod kuće svladala sa 76:67, no doći do još jedne pobjede protiv momčadi koju vodi hrvatski trener Velimir Perasović neće biti lako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MULAOMEROVIĆ DEBITIRAO POBJEDOM: /

Ciboni hrvatski derbiju, Cedevita se izvukla u produžetku

Image
MULAOMEROVIĆ DEBITIRAO POBJEDOM: /

Ciboni hrvatski derbiju, Cedevita se izvukla u produžetku

“Laboral Kutxa je izuzetno dobra ekipa, jedna od boljih napadačkih ekipa u Europi. Ukoliko uđemo u njihov ritam, to stvarno može biti jako loše po nas. Pokušat ćemo odigrati dobru utakmicu. Znamo kako igraju. Izuzetno su agresivni na obje strane terena, i u obrani i u napadu. Prva opcija im je kontranapad, a druga brzi napad. Moramo im u prvih desetak sekundi ne dozvoliti da dođu do otvorenih šuteva i pokušati ih natjerati da igraju čim duže”, dodao je Mršić.

Image
Image

Ovo je jedna od utakmica gdje će trener moći raspodijeliti minutažu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Već u Laktašima smo pokušali ići u tom smjeru. Ova utakmica je još i lakša što se toga tiče, tako da ćemo sigurno igrače koji su se puno izraubali pokušati malo sačuvati za daljnji nastavak natjecanja. Pokušat ćemo uvesti u formu i u bolji ritam igrače koji su manje igrali i pridonosili rezultatu u dosadašnjem periodu, a znamo da nam je svaki igrač veoma bitan u periodu koji dolazi.”

Bez pritiska

Luka Babić igra odličnu sezonu. U Euroligi je na prosjeku od 10 poena, 5.7 skokova i 2.2 asistencija za 31:05 min. po utakmici pa je moguće da će upravo on biti jedan od onih koji će sada igrati nešto manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Idemo bez velikog pritiska. Osigurali smo Top 16 u devetom kolu, što je malo tko očekivao. Idemo ondje odigrati što bolje. Imamo obavezu dati sve od sebe da pokažemo da ovo nije bila slučajnost i da se pripremimo za dalje kako bi daljnje utakmice igrali što bolje”, rekao je Babić, koji voli atmosferu u španjolskim dvoranama. “Uvijek je u Španjolskoj jako dobra atmosfera i pravi košarkaški ugođaj. Veselimo se što će sada biti manji pritisak. Vjerujem da ćemo pokazati ono što najbolje znamo i idemo po pobjedu, kao i uvijek.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispunjen san

Cedevitu se prije početka sezone smatralo autsajderom u B grupi. Bilo je očito da bi po budžetima i igračkim imenima iz te skupine Top 16 trebali izboriti Olympiakos, Anadolu Efes, Laboral Kutxa i EA7 Emporio Armani Milan. No, igrači Cedevite nisu se predali.

“Na početku sezone svi smo sanjali o tome i željeli to. Samo je to trebalo prenijeti na parket, igrati sa samopouzdanjem i timski. Mislim da smo to i pokazali u dosadašnjem dijelu sezone. Svatko igra najbolje što može. To je plod rada trenerskog štaba, cijelog kluba, svih igrača i mislim da nam se to vratilo na parketu. Samo tako trebamo nastaviti dalje”, izjavio je Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo