Košarkaški primamljiva / Američke košarkašice u Turskoj zabrinute: 'Pitamo se vrijedi li ovaj rizik zarađenog novca'

Image
Foto: AP

Nakon završetka WNBA sezone, mnoge košarkašice iz najjače svjetske lige odlaze odigrati par mjeseci u Turskoj, kako bi zaradile dodatan novac. Međutim, američke košarkašice u Istanbulu su suočene sa sve većim rizikom od novih terorističkih napada.

24.1.2017.
14:42
AP
VOYO logo

Priča talentirane američke košarkašice Kiah Stokes posljednjih mjeseci je turbulentna. Nakon završetka WNBA sezone otišla je u Istanbul kako bi zaradila dodatan novac igrajući za Besiktas. No, šok koji je doživjela u novogodišnjoj noći ozbiljno ju je zabrinuo.

Stokes je, naime, slavila novu godinu u jednom istanbulskom noćnom klubu, tek nekoliko ulica dalje od kluba u kojemu se dogodio teroristički napad. Tada je 39 ljudi izgubilo život. Stokes je s prijateljicama čekala taksi u trenutku kada se dogodio napad, ne znajući da nekoliko stotina metara dalje vlada potpuni kaos. Taj događaj nagnao ju je na razmišljanje o povratku u SAD. No, s druge strane, ondje u vremenu između dvije sezone ne može zaraditi dovoljno novca, stoga igra i u Turskoj, kao i mnoge druge košarkašice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislite da se takvo što ne može dogoditi. Nakon tog događaja osjećam strah. Momčad u kojoj igram to razumije. Nažalost uvijek treba gledati oko sebe. Majka mi šalje poruke kako bi bilo dobro da se vratim. Ovdje mogu zaraditi lijep novac, ali on nije vrijedan rizika", kazala je košarkašica za New York Times.

Čak 26 Amerikanki igra za turske klubove, no stalna teroristička prijetnja ih sve više tjera na razmišljanje o tomu vrijedi li dodatno zarađeni novac rizika u kojem se nalaze. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam mogla zamisliti da će ovo biti grad u kojem će odjekivati bombe", kazala je Shavonte Zellous, koja također u stanci između dvije WNBA sezone igra za Besiktas.

Košarkašice se također nadaju kako će dobiti pomoć u obliku dodatne sigurnosne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo