KOMENTAR: / Imao sam nekoliko iznenađujuće preciznih preporuka, ali ne znam što bi se moglo dogoditi u ovom finalu prije finala

Image

U Marseilleu će se danas, 7. sedmog srpnja 2016. odigrati finale prije finala Europskog prvenstva. U tome će se, nema nikakve sumnje, svi složiti.

7.7.2016.
8:00
VOYO logo

Obje reprezentacije su, da im priznam još i to, u dosadašnjem dijelu natjecanja opravdali taj svoj status, ali nisu, evo, imali sreće da se nađu u pravom finalu za par dana na Saint-Denisu, već će netko od njih morati još večeras ispasti...

U ovih skoro pa mjesec dana koliko vodim ovu malu rubriku za prosječnog kvartovskog kladioničara na Net.hr-u, a za vrijeme koje sam imao nekoliko iznenađujuće preciznih preporuka, ovo je prvi put da se neću upustiti u prognozu jer, eto, ne mogu niti pretpostaviti što bi se na njoj moglo dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gomez izazvao Boga nogometa pa se ozlijedio

Elem, Njemačkoj prije svega ne igra Gomez koji se ozljedio u četvrtfinalnoj utakmici protiv Talijana kada je poprilično naivno pokušao petom matirati velikog Buffona. Udarac je, da se razumijemo, bio i više nego korektan, ali možda za nekog drugog golmana. Kada je institucija popot ove na golu, takvi pokušaji se smatraju sramotnima i ozljede, bezbeli, uslijede kao zaslužena kazna od Boga nogometa koji ne voli iskazivanje takvog manjka poštovanja.

Nijemcima to nipošto neće biti lako za nadoknaditi, a pogotovo ne s Götzeom, jer su i na početku prvenstva pokušali tako igrati, pa su jedva uspjeli pokoju loptu prebaciti preko protivničke gol linije. A, ne ide im u korist ni to što ni Khedira zasigurno neće nastupiti, a upitni su i Schweinsteiger, te Draxler. Njihove najavljivane zamjene Weigel i Emre Can ne ulijevaju previše povjerenja da bi Njemačkoj mogli osigurati finale, ali zato bi onaj mali Leroy Sane - koji na ovome prvenstvu još uvijek nije odigrao ni minute, ali je zato tijekom cijele protekle sezone briljirao u Schalkeu - on bi, dakle, mogao bljesnuti ukoliko mu Jorgie napokon pruži itekako zasluženu priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi se dižu u formi

Francuzi nemaju toliko problema s ozljedama, a i u formi se sve više podižu kako im se moguće finale pred domaćom publikom bliži, ali nisam siguran ni da tako komplentni i potentni mogu parirati Njemačkoj mašineriji kojoj je uvijek mentalitet veći faktor od samih igrača...

Istina, imaju oni izvrsne igrače poput Payeta, Pogbe i Griezmanna, ali to u ovoj polufinalnoj utakmici i neće igrati pretjeranu ulogu. Pobijediti će onaj tko to više želi, te tko se odluči odigrati utakmicu na sve ili ništa, ali kao što sam već ranije naveo, nemam blage veze tko bi to mogao biti jer obje reprezentacije imaju snažan motiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica teža od finala

U svakom slučaju, ova utakmica će i jednima i drugima zasigurno biti teža od one koja ih čeka 10. srpnja, a kako su obje ekipe toga svjesne, cjelokupna europska i svjetska javnost, te i taj suparnik koji ih već čeka u finalu, ova utakmica se s punim pravom smatra finalom prije finala.

Ono što, međutim, mogu pretpostaviti o ovoj utakmici je da će biti najbolja na cijelom prvenstvu, te da bi se o njoj moglo pričati još mnogo godina...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo