Veliki preokret: Anderson Silva prošao drugo dopinško testiranje

Veliki preokret! Legendarni UFC borac Anderson Silva prošao je drugo dopinško testiranje, za razliku od prvoga kada je bio pozitivan na dva tipa steroida, i time izazvao veliki skandal.

10.2.2015.
9:42
VOYO logo

Borilački svijet ostao je u šoku kada su dopinški rezultati testa obavljenog 9. siječnja pokazali kako je Anderson Silva pozitivan na nedozvoljena sredstva uoči UFC-a 183. Točnije, na Drostanolone i Androstane. Drostanolone je anabolički stereoid koji se koristi za dobivanje mišićne mase, dok je Androstane forma endrogenog hormonskog steroida. I obje su zabranjene prema listi Svjetske Anti-dopinške agencije.

Silva je tada sve negirao, kazavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

""Nisam uzimao nikakva nedozvoljena sredstva. Moj stav prema dopingu je isti onaj koji će biti i uvijek. Propagiram čist sport. Trenutačno se savjetujem sa svojom savjetnicima koji će mi sugerirati neke opcije kako bih dobio ovu bitku i očistio svoje ime", poručio je Silva putem priopćenja za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fight Site prenosi kako je drugo testiranje obavljeno 19. siječnja. No, za razliku od rezultata prvog testa, drugo testiranje je pokazalo kako je Silva čist!

Brazilski UFC majstor sada treba na saslušanje koje je zakazano za 17. veljače, gdje će najvjerojatnije biti suspendiran zbog pada testa. Do sada, Silva ni na koji način nije kažnjen ni od strane UFC-a, niti od Atletske Komisije Nevade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo