LUDA UFC NOĆ / Kontroverzni borac postaje ozbiljna priča: 'Volio bih ubiti nekog u kavezu, a propao bi kao čovjek da mi je sin...'

Image
Foto: Profimedia

Sean Strickland pobijedio Jacka Hermanssona

6.2.2022.
7:02
Profimedia
VOYO logo

Kontroverzni Sean Strickland nastavlja svoj uspon u UFC-ovoj srednjoj kategoriji i postaje ozbiljna priča u elitnoj promociji. Strickland je u noći sa subotu na nedjelju po hrvatskom vremenu, pobijedio Jacka Hermanssona podijeljenom odlukom (49-46, 47-48, 49-46) u glavnom događaju UFC Fight Nighta u Las Vegasu.

Image
DOGAĐA SE NEŠTO VELIKO /

UFC posljednjih dana u transu zbog Cro Copa: 'Svaki put kad je pogodio nekog nogom, doslovno sam vrištao'

Image
DOGAĐA SE NEŠTO VELIKO /

UFC posljednjih dana u transu zbog Cro Copa: 'Svaki put kad je pogodio nekog nogom, doslovno sam vrištao'

Iskoristio distancu

Strickland je iskoristio svoju dobru distancu kako bi držao Hermanssona na udaljenosti tijekom cijele borbe. Hermansson nije uspio ni u jednom pokušaju skidanja, a Strickland je očito bio superiorniji taktički napadač, iako ne agresivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam maćuhica", rekao je Strickland u intervjuu nakon borbe, prenosi američki ESPN.

"Trebao sam možda bolje odraditi borbu. Možda sam dopustio da me pritisak svlada. Opet, oprostite. Borio sam se za k***c tamo. Oprosti… … Lekcija naučena. Neće se ponoviti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ESPN je Hermanssona svrstao na 8. mjesto na svijetu u srednjoj kategoriji, a Stricklanda na 10. Strickland je rekao da će se boriti protiv bilo koga u UFC-u, "kako i koga organizacija želi", ali bi više volio meč za naslov. UFC prvak u srednjoj kategoriji Israel Adesanya brani pojas na UFC-u 271 sljedećeg tjedna protiv bivšeg prvaka Roberta Whittakera. Strickland je istaknuo da bi se volio natjecati protiv pobjednika.

'Borit ću se protiv bilo koga'

“Ja sam čovjek iz ove organizacije, borit ću se protiv koga stavite ispred mene”, istaknuo je Strickland. – "Ali ako pritom ima pojas, ako ta njihova odluka ima šampionski naslov, bit ću jako sretan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesretni Strickland kritiziran je zbog bezosjećajnih komentara koje je dao tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, uz nekoliko nezgoda u sparingu u teretani koji su se pojavili na društvenim mrežama. U kolovozu je Strickland rekao kako bi uistinu volio ubiti nekog u kavezu" i da bi ga to usrećilo jako usrećilo. Strickland je u prosincu tvitao da bi se osjećao kao da je "propao kao muškarac" da ima sina homoseksualca.

Objava podijeljene odluke iznenadila je mnoge, uključujući i Stricklanda. Sudac Derek Cleary donio je pobjedu Stricklandu u svim osim u trećoj rundi. Sudac Junichiro Kamiji imao je Hermanssona koji je pobijedio samo u prvoj rundi, a sudac Sal D'Amato je Hermanssona pobijedio u prvoj, trećoj i petoj rundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajan niz, u naletu je Strickland

"Volio bih misliti da njegovo lice pokazuje rezultat mog izdanja", otkrio je Strickland.

"Bez uvrede, Jack. Ti si ubojica. Ali to je ono što jest, to je jednostavno tako."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strickland (25-3) je pobijedio šestu uzastopnu borbu, posljednji put jednoglasnom odlukom sudaca nad Uriahom Hallom u srpnju. Stanovnik Sjeverne Karoline, koji trenira iz Las Vegasa, ukupno je pobijedio u 10 od posljednjih 12 borbi.

Doživio prometnu nesreću

Strickland (30) neporažen je otkako je 2020. prešao u srednju kategoriju iz poluteške. Njegov nedavni uspjeh još je impresivniji s obzirom na to da ga je udario automobil dok je vozio motocikl u prosincu 2018. Strickland je zadobio nekoliko ozljeda, uključujući oštećenje koljena za koje je bio potreban operacijski zahvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hermansson (22-7) je pobijedio u šest od svojih posljednjih osam borbi. Šveđanin, koji živi i trenira u Norveškoj, slavio je jednoglasnom odlukom sudaca nad Edmenom Shahbazyanom prošlog svibnja. Hermansson (33), ima pobjede nad Kelvinom Gastelumom i Ronaldom "Jacareom" Souzom.

Nakon toga, Strickland se zahvalio navijačima i rekao da su oni ti koji mu ispisuju čekove...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez vas, dečki, vjerojatno bih bio negdje psić", rekao je Strickland. "Sada sam dio s**nja s novcem."

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo