BILO BI VRIJEME / Legenda UFC-a poručila: 'Sljedeća borba za naslov ne može se odraditi bez Miočića, a volio bi da se bori protiv Jon Jonesa!'

Image
Foto: Profimedia

Stipe Miočić nije ušao u oktogon već gotovo godinu dana, a osim obožavatelja, tu ideju zagovara i njegov stari protivnik

2.2.2022.
19:28
Profimedia
VOYO logo

Iako je rekorder UFC-ove teške kategorije te jedan od najboljih u povijesti MMA sporta, Stipe Miočić posljednjih je godinu dana na marginama najbolje svjetske organizacije.

Miočić je posljednji put stao u oktogon prije gotovo godinu dana, u ožujku 2021. godine kada ga je svladao Francis Ngannou. Kamerunac je uvjerljivo slavio protiv Miočića, iako je hrvatsko-američki borac slavio u prvom okršaju dva teškaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

I od tada obožavatelji MMA-ja i UFC-a čekaju da Miočić zakorači u oktogon, a očito se s time slaže i Daniel Cormier.

Stari protivnici

Cormier je svojevremeno bio prvak poluteške i teške kategorije, a u tri navrata se borio s Miočićem. Jednom je slavio, dok je Stipe u dva navrata bio jači u njihovom okršaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekadašnji protivnik Miočića, sada želi vidjeti bivšeg prvaka na najvećoj pozornici. Naime, Ngannou bi trebao pauzirati osam do devet mjeseci zbog ozljede koljena te bi UFC mogao organizirati borbu za privremenog prvaka teške kategorije.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Jednoglasnom sudačkom odlukom nakon pet neizvjesnih rundi Jon Jones slavio je protiv Dominika Reyesa i obranio je titulu poluteškaškog UFC prvaka. Pritom je na eventu održanom u Houstonu postao rekorder po broju pobjeda u borbama za naslov (14). Također, izjednačio se s Demetriousim Johnsonom na vrhu boraca s najviše obrana naslova (11). S 20 pobjeda u jednoj diviziji postao je prvi UFC-ov borac u povijesti koji je to postigao.

Upravo Cormier tu vidi šansu za Stipu Miočića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se mene pita, najviše smisla ima da se u njoj bore Stipe Miočić i Jon Jones. Njih dvojica se trebaju boriti, a neovisno o tome tko će pobijediti, kada se Ngannou vrati, imat ćemo nevjerojatnu borbu. Mislim da je vrijeme da se Miočiću pokaže malo poštovanja. On je jak, izdržljiv i na razini kao svi najbolji borci svijeta. Ako će doći do borbe za privremeni naslov, ona se ne smije odraditi bez Miočića", zaključio je Cormier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo