SLAVLJE SPLITSKE LJEPOTICE: / Osvojila naslov i potvrdila svjetski broj jedan!

7.3.2015.
11:40
VOYO logo

Unatoc brojnim problemima s ozljedama, operacijom lakta i povredom koljena zbog koje je propustila nastupe u Egiptu i Kataru, Lucijina sestra Ana takoder je vodeca sportasica u svijetu u kategoriji do 53 kilograma.

Lucija Zaninovic je u finalu turnira u Dohi uvjerljivo pobijedila Marokanku Saanu Atabrour rezultatom 8:2. Broncana je Francuskinja Yasmina Aziez, drugoplasirana na svjetskim rang listama i aktualna europska viceprvakinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novim svjetskim rang listama u standardnim kategorijama, 27-godisnja clanica splitskog Marjana uvjerljivo drzi vodece mjesto s 290 bodova, a drugoplasiranoj Francuskinji Aziez bjezi cak 80 bodova. Na trecem mjestu kategorije do 49 kilograma je Spanjolka Brigitte Yague sa 164 boda.

Ana Zaninovic je takoder vodeca sportasica u kategoriji do 53 kilograma, ali su bodovne razlike u njenoj kategoriji znatno manje. Ana je na prvom mjestu sa 122 boda, dok drugoplasirana Huang iz Tajvana ima dva boda manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlican napredak pored cura iz Marjana biljeze i dvije Metalke, Marina Sumic i Iva Rados. Sumic je s nekoliko vezanih odlicja u ovoj godini napredovala na trece mjesto kategorije do 62 kilograma sa 110 bodova, sest bodova manje od drugoplasirane Kanadanke, te 22 manje od Svicarke Nine Klay protiv koje Marina ima pozitivni skor 7-2.

Iva Rados je na petom mjestu u kategoriji do 73 kilograma, a vrijedi spomenuti da za drugoplasiranom Espinozom zaostaje tek 11 bodova. Na prvom mjestu je uvjerljivo olimpijska pobjednica iz Srbije Milica Mandic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U muskoj konkurenciji na petom mjestu teske kategorije je Jastrebov Vedran Golec sa 115 bodova, a odlicnim rezultatima na posljednjih sest turnira kategorije do 63 kilograma clan Marjana Lovre Brecic se probio na 12. mjesto. Bivsi svjetski prvak Filip Grgic drzi 15. poziciju u kategoriji do 68 kilograma.

U olimpijskom rankingu je takoder dosta pozitivnih promjena. Lucija Zaninovic je i dalje uvjerljivo vodeca. Podsjetimo, prvih sest s olimpijskih ljestvica osigurat ce na koncu godine izravan plasman na OI u Rio de Janeiro. Lucija u ovom trenutku sedmoplasiranoj Kim iz Koreje bjezi 135 bodova. Ana Zaninovic je i bez nastupa napredovala do petog mjesta olimpijske kategorije do 57 kilograma jer je dio cura izgubio odredeni broj bodova, a na deveto mjesta napredovali su Marina Sumic i Vedran Golec. Iva Rados je 12., Petra Matijasevic 15., a Martina Zubcic 21.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo