OGLAS

POZNATI HRVATSKI BORAC PAO NA DOPING TESTU ZAJEDNO S LEGENDOM: / Skandal u borilačkom svijetu

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Četiri Gloryeva kickboksača pala su na doping testu. Jedan od njih je i Mladen Brestovac

29.1.2019.
11:05
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Neugodna vijest došla je iz Nizozemske. Četiri Gloryeva kickboksača pala su na doping testu. Jedan od njih nažalost je i naš poznati K1 borac, Mladen Brestovac, dok su preostali legendarni Marokanac Badr Hari, Hesdy Gerges i Ariel Machado.

Image
HRVATSKI BORAC ZAPALIO LAS VEGAS BRUTALNIM NOKAUTOM: /

Pogledajte kako je protivnika poslao na spavanje

Image
HRVATSKI BORAC ZAPALIO LAS VEGAS BRUTALNIM NOKAUTOM: /

Pogledajte kako je protivnika poslao na spavanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio pozitivan za meč za naslov Gloryjevog prvaka

Nizozemski mediji navode da je Zagrepčanin bio pozitivan za meč za naslov Gloryjevog prvaka u teškoj kategoriji u lipnju u engleskom Birminghamu. Brestovac je u toj borbi po drugi put jednoglasnom odlukom sudaca poražen od branitelja naslova Rica Verhoevena. I sam je 35-godišnji 'Scorpion Sting' u izjavi za Cro Ring potvrdio korištenje meldonija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nisam znao da će mi to ostati nekoliko mjeseci u tijelu'

"Iz Nizozemske antidoping federacije su mi javili da su mi našli tragove meldonija u organizmu i da time kršim pravila o dopingu. Poslao sam im službeni dopis u kojem sam objasnio da sam koristio meldonij nekoliko mjeseci prije nego sam saznao da ću se boriti s Verhoevenom kako bih poboljšao plućni kapacitet i podigao imunitet. Iskreno, nisam znao da će mi to ostati nekoliko mjeseci u tijelu, te mi je drago da se na nastupu u Las Vegasu ovo nije pokazalo na njihovoj kontroli", kazao je Mladen Brestovac i dodao:

Image
Image

10.03.2012., Arena Zagreb, Zagreb - Borilacki spektakl Cro Cop Final Fight. Mladen Brestovac vs Mourad Bouzidi. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'To mi uopće nije pomoglo u fizičkoj spremi'

"To mi uopće nije pomoglo u fizičkoj spremi u meču protiv Rica jer sam koristio meldonij neka tri tjedna i nisam osjetio baš neke rezultate. Iskreno, jednim dijelom mi je i drago da se ovo dogodilo jer sam u glavi već na izlaznim vratima iz sporta, te ako bih se još borio ovo bi mi bila zadnja godina. Nizozemski novinar koji mi je pisao preko Instagrama nije dobro shvatio moje poruke jer sam napisao da nisam shvatio pisma od Glorya vezana za sankcije koja su napisana na nizozemskom", stoji u izjavi Mladena Brestovca za Cro Ring.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meldonij zabranjen u Njemačkoj i SAD-u

Inače, vrijedi spomenuti kako je meldonij međunarodno generičko ime za lijek protiv srčanih bolesti i bolesti krvotoka, kojeg proizvodi i distribuira latvijska farmaceutska kompanija Grindeks. Kao lijek, raširen je uglavnom u istočnoeuropskim zemljama poput Rusije i Litve, a u Njemačkoj i SAD-u on nije dopušten.

Image
Image

15.03.2013., Arena Zagreb, Zagreb - K-1 World Grand Prix Finals, prestiz mec, Mladen Brestovac - Frank Munoz. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Na popisu nedopuštenih supstanci prema WADA-i

Od 1. siječnja 2016. uvršten je na popis nedopuštenih supstanci prema Svjetskoj antidoping agenciji (WADA). Meldonij je postao naširoko poznat nakon što je objavljeno da je tenisačica Marija Šarapova bila pozitivna na njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brestovac se posljednji put borio u listopadu kada je high kickom u trećoj rundi nokautirao Brazilca Jhonatu Diniza na FFC-u u Las Vegasu. Brestovac je u Las Vegasu na devastirajući način došao do nove obrane svoje FFC titule prvaka teške kategorije u lipnju prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

25.10.2013., Arena Zagreb, Zagreb - Borilacki spektakl Final Fight Championship 8, Ali Cenik - Mladen Brestovac. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo