OTVARA SE NOVA KATEGORIJA U KOJOJ BI 'SAVAGE' MOGAO DOMINIRATI: / WBC pokreće diviziju u koja savršeno odgovara Alenu Babiću

Image
Foto: Facebook, Alen Babić

Nova kategorija zvat će se bridgerweight, u čast šestogodišnjem Bridgeru Walkeru koji je spasio sestru od napada krvoločnog psa

10.11.2020.
16:03
Facebook, Alen Babić
VOYO logo

Drugi najbolji hrvatski boksač, neporaženi teškaš Alen Babić, mogao bi, ako poželi, karijeru nastaviti u novoosnovanoj boksačkoj diviziji. Naime, WBC je osnovao novu težinsku kategoriju koja po kilaži pripada između teške i lakoteške, a odgovarala bi savršeno našem Babiću.

Nova kategorija zvat će se bridgerweight, u čast šestogodišnjem Bridgeru Walkeru koji je spasio sestru od napada krvoločnog psa i pritom je zaradio 90 šavova. U toj kategoriji spadat će borci između 86 i 101.5 kilograma i tako će se izbjeći nepravedne borbe između boraca ispod stotinu kila i onih s preko 120 kilograma. Recimo, aktualni prvaci Tyson Fury i Anthony Joshua imaju 123 i 115 kila, dok, se recimo Filip Hrgović kreće negdje oko 110 kila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Alen Babic Facebook

Alen Babić je nešto lakši od ovih teškaša i kreće se negdje oko 96 kilograma i svojevremeno je rekao kako je sanjao da dominira baš takvom divizijom.

"Sanjao sam da dominiram tom kategorijom, ali prvo me netko mora pobijediti u teškoj kategoriji", rekao je Babić koji trenutno ima omjer 5-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Babiću, iako je katkada manji i lakši od protivnika, trenutno odgovara teška kategorija jer je hit-boksač i melje svoje preotivnike, ali može se kada odluči prebaciti u nižu diviziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo