BORBA KOJU BI SVI GLEDALI / Nokautirao Milasa i prozvao Hrgovića. Yoka želi u ring s 'El animalom', a evo zašto bi baš taj meč bio idealan za Hrvata

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Odmah nakon meča počelo se nagađati o tome s kim bi se Hrgović trebao boriti u sljedećem meču

11.9.2021.
10:16
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski boksač Filip Hrgović je u petak u Klagenfurtu meču pobijedio Crnogorca Marka Radonjića nakon prekida sudačkom odlukom u četvrtoj rundi. Hrgović sada nastavlja svoj put prema borbi za titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po IBF verziji.

Uoči ove borbe bio je na trećemu mjestu IBF-ove ljestvice izazivača, a da bi dobio status izazivača za titulu svjetskog prvaka mora proći još nekoliko borbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah nakon meča počelo se nagađati o tome s kim bi se Hrgović trebao boriti u sljedećem meču. On sam je kazao kako bi to najvjerojatnije mogao biti Martin Bakole, a najutjecajniji svjetski boksački promotor, Eddie Hearn, kazao je kako bi se s Hrgovićem volio boriti i Anthony Joshua, ali da to te borbe treba odraditi još pokoji kvalitetan meč.

E sada, iste večeri kada je slavio Hrgović, pobjedu tehničkim nokautom upisao je i Francuz Tony Yoka. Bivši olimpijski pobjednik i svjetski prvak Yoka porazio je hrvatskog boksača teške kategorije Petra Milasa u petak u Parizu prekidom u sedmoj rundi. Milas je pružio odličan otpor Yoki, dobro se borio šest rundi, ali ga je Yoka dvaput srušio u sedmoj i nakon drugog sudac je prekinuo meč

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući meč s Yokom?

Uoči meča s Milasom, Yoka je kazao kako bi mu prikladniji protivnik bio upravo Hrgović, a nakon meča s Milasom prozvao je Hrgovića pred svima i tražio ga za sljedeću borbu.

Meč Hrgovića i Yoke bio bi u potpunosti smislen. Njih dvojica su ista generacija, obojica žele titulu, ali najvažnije je to što imaju rivalitet i zajedničku prošlost. Naime, Francuz je porazio Hrgovića na Olimpijskim igrama u Riju i to u meču koji je bio poprilično izjednačen i od tada mnogi poklonici boksa žele vidjeti njihov revanš, ali u profesionalnom boksu. Pobjednik tog meča jamačno bi vrlo brzo, ako ne i odmah dobio priliku za napad na titulu i supermeč s Anthonyjem Joshuom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgović, kao i Yoka, očekuju sljedeći meč u prosincu i obojica, za sada, nemaju dogovorene protivnike pa bi u nekoj teoriji moglo i doći do ove borbe.

Valja istaknuti kako se na društvenim mrežama navijači već sada polako nabrijavaju za mogući meč Hrgovića i Yoke, a to je izvrsno jer bi gledanost mogla biti znatno veća, što je, dakako, promotorima najvažnija stvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo