Play ponuda

VIDEO: / Kakav šok! Rus 'ugušio' Cro Copa!

shimmer fallback

Mirko Filipović u Moskvi krenuo je u novu borilačku avanturu, mečom protiv Alekseja Oleinika. I nije uspio, poražen je od ruskog borca...

8.11.2013.
10:57
Play ponuda

Mirko Filipović je poražen u Moskvi, nastup na Legend 2 spektaklu nije prošao očekivano. Zamjenski borac, nakon otkaza Aleksandara Emilianenka se pokazao boljim od Cro Copa.

Oleinik je bio osam kilograma teži od Mirka, te je očekivano tražio rušenje i borbu na parteru. Mirko je pokušao 'giljotinom' dobiti hrvača, ali ga je Rus uspio srušiti. Loša situacija za Cro Copa trajala je gotovo od početka borbe, Rus je stalno traži klinč i 'gušenjem' je tražio put do pobjede.

I uspio je, krajem prve runde Hrvat je morao predati meč - 'tapkati'. Šteta jer je ostalo samo 20-ak sekundi do kraja prve runde. Očito je Mirko izabrao krivu taktiku i dopustio 'Udavu' (nadimak Rusa op.a.) da diktira borbu kako je njemu odgovaralo.

Oleiniku je to bila 48 pobjeda u slobodnoj borbi i deveti trijumf u nizu. Još je upisao devet poraza i jedan neodlučen ishod. Mirko je, pak, u MMA-u upisao 11. poraz, te sada ima omjer od 28 pobjeda, 11 poraza i 2 neodlučena ishoda.

//www.youtube.com/embed/Smj0QGJQ1fA

U ostalim borbama vidjeli smo laku, ali i poprilično nezanimljivu pobjedu Marokanca Badra Harija. 'Zločesti dečko' nije imao problema protiv domaćeg borca Alekseja Ignašova.

Za hrvatski sport dogodila se potpuna senzacija u glavnom ruskom gradu, jer u finalu se našao hrvatski borac Agron Preteni! On je u rezervnoj borbi turnira na bodove dobio Rumunja Stoicu.

I 22-godišnjem Preteniju se osmjehnula sreća, jer jedan od finalista Zabit Samedov nije mogao nastupiti zbog ozljede, te se Splićanin neočekivano našao u finalu s Pavelom Žuravljevom.

Nažalost, ostao je bez nagrade od 100.000 dolara, jer ga je Ukrajinac nokautirao u drugoj rundi i pokupio pravo bogatstvo.

MMA: Aleksej Oleinik pobijedio Mirka Filipovića - predaja Filipovića KB FINALE: Pavel Žuravljev pobijedio Argona Pretenija - tehnički nokaut KB: Badr Hari pobijedio Alekseja Ignašova - jednoglasna odluka MMA: Aleksandar Jakovljev pobijedio Paula Daleyja - jednoglasna odluka KB: Pavel Žuravljev pobijedio Sahaka Parparyana - tehnički nokaut KB: Zabit Samedov pobijedio Melvina Manhoefa - odluka sudaca MMA: Eduard Vartanyan pobijedio Florenta Betorangala - jednoglasna odluka KB: Čingiz Alazov pobijedio Warrena Stevelmana - odluka sudaca KB: Agron Preteni pobijedio Andreija Stoicu - odluka sudaca

Play ponuda
Play ponuda