MIOČIĆ NIJE SVJESTAN ŠTO GA ČEKA: / Stipe sasvim slučajno stvorio čudovište koje upravo dolazi po njega: 'Hvala mu što me pobijedio'

Image
Foto: Profimedia

Trebalo mu je samo jedno grubo prizemljenje da bi shvatio

29.10.2019.
10:19
Profimedia
VOYO logo

Sasvim slučajno, američki borac hrvatskih korijena, Stipe Miočić, stvorio je čudovište, koje se sad svim silama želi priliku za osvetu. Francuz kamerunskog podrijetla, Francis Ngannou, ušao je silovito u UFC, gotovo da je vrata otvarao nogom. Uz ogromnu podršku šefa promocije Dane Whitea, koji ga je na glavu gurao u kavez i davao mu dodatnog prostora za promociju, ovaj kao od planine odvaljeni borac stvorio je suludo samopouzdanje i stekao je dojam da je nezaustavljiv.

Trebalo mu je samo jedno grubo prizemljenje da bi shvatio da je pred njim još puno posla i da se do slave i titule ne dolazi preko reda, čak i ako te šef obožava. Prije malo manje od dvije godine Ngannou je dobio šansu za naslov prvaka teške kategorije, a tamo ga je dočekao već prekaljeni Stipe Miočić, kojem je to bila treća obrana zaredom. Ngannou je prijetio, najavljivao pobjedu i kako to već ide, a na koncu je krahirao u kavezu s ponajboljim teškaškim taktičarom svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Jun 29, 2019; Minneapolis, MN, USA; Francis Ngannou (red gloves) fights Junior Dos Santos (blue gloves) during UFC Fight Night at Target Center., Image: 452712564, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Nastanak čudovišta

Nakon gubitka meča s Miočićem, Ngannou je doživio katarzu, spustio se na zemlju, psihički znatno ojačao, a dosta je poradio i na tehnici te samom pristupu borbi. Malo je reći da je Ngannou danas dva, tri puta bolji borac nego što je bio uoči meča s Miočićem. Zloglasni "Predator", kako ga zovu, od borbe s Miočićem odradio je četiri meča. U prvom, protiv Derricka Lewisa, ponovo je izgubio odlukom sudaca, ali onda je krenuo jak uzlet. Redom je nokautirao Curtisa Blaydesa, Caina Velasqueza i Juniora Dos Santosa te je ponovno počeo privlačiti silnu pozornost na sebe. Na kraju, tako je nastalo i čudovište, ali znatno pametnije i staloženije, nego ono prije dvije godine.

Međutim, kako je teška kategorija odveć deficitarna s borcima, Ngannou sada ima problem s pronalaskom novih protivnika. Svi teškaši iz pozicija "contendera" su zauzeti, a oni na koje Ngannou cilja, Miočić i Daniel Cormier, su zauzeti pripremom za novi, treći po redu, revanš. Francuz za to vrijeme vreba, poput predatora, iz prikrajka i čeka na osvetu, odnosno priliku za napad na titulu. No, svjestan je kako vjerojatno ne bi tu niti bio da nije Stipe Miočića, koji mu je dao životnu lekciju porazviši ga i zbog toga mu je na neki način i zahvalan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Jun 29, 2019; Minneapolis, MN, USA; Francis Ngannou (red gloves) reacts after beating Junior Dos Santos (blue gloves) during UFC Fight Night at Target Center., Image: 452712595, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Cijeni poraz od Miočića

"Nitko ne želi gubiti, ali vjerujem kako je meni u jednom trenutku trebala takva borba. Prije ili kasnije, suočio bih se s nekim poput njega. Moj je uspon bio jako, jako brz i nisam imao vremena da do kraja shvatim neke stvari. Iako sam tada bio prvi izazivač, i dalje sam imao osjećaj da ne razumijem mnogo stvari. Postojalo je puno detalja u ovom sportu o kojima nisam imao znanja. Ta borba protiv Stipe dopustila mi je da shvatim puno toga", rekao je Ngannou za MMA Figting.

"Sad sam puno iskusniji i razumijem više toga", zaključio je Ngannou koji je danas u očima većine ljubitelja ovog sporta favorit u meču s Miočićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo