KRAJ JEDNOG OD NAJOPAKIJIH NA PLANETI? / Prijeti mu rigorozna suspenzija zbog dopinga

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Jedan od najboljih MMA boraca današnjice Jon Jones (30, 23-1) i službeno je pao na ponovljenom doping testu, nakon što je uzorak 'B', uzet istog dana kao i prvotni uzorak 'A', ponovno bio pozitivan

13.9.2017.
16:29
AFP
VOYO logo

Ovu vijest prvi je otkrio ugledni američki ESPN. Jeff Novitzky, UFC-ov potpredsjednik za zdravlje sportaša, potvrdio da je Jones pao i kod testiranja drugog uzorka.

“Uzorak B gospodina Jonesa je potvrdio sve ono što je pokazao i uzorak A”, stoji u naknadnom priopćenju USADA-e te je dodano:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bitno je, kao što je i ranije navedeno, da se procedura nastavi do kraja prije nego što se izvuku bilo kakvi zaključci u ovom slučaju.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlog mjeseca prvotni uzorak bio je pozitivan na nedopušteno sredstvo Turinabol, a isto se ponovilo i sad. S pozitivnim uzorkom B, Jones će sada krenuti s pravnim procesom koji vodi USADA, UFC-ov partner za borbu protiv dopinga. Nejasno je koliko će to točno trajati. Prvo saslušanje u ovom slučaju je zakazano za 17. listopad, a dogodit će se u Los Angelesu ispred Atletske Komisije Kalifornije, javlja ESPN.

ČEKA LI NAS BORBA DESETLJEĆA? Boksački portal plasirao senzacionalnu tvrdnju o Stipi Miočiću i Anthonyju Joshui

Prema važećem pravilniku, Jonesu kao ponavljaču, prijeti čak četiri godine suspenzije. U posljednjem padu na doping testu je bio pozitivan na Letrozol, a suspendiran je na godinu dana. Zbog toga je sad u velikim problemima jer je recidivist u postupku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je prošao nekoliko testova uoči meča s Cormierom na UFC-u 214, doduše za koje su uzeti uzorci krvi, Jones je pao na testu samo dan prije nastupa 29. srpnja. Tada je testiran njegov uzorak mokraće te je Jones bio pozitivan.

Kasnije je otkriveno da se Turinabol niti ne može otkriti testiranjem krvnog uzorka, nego samo uzorka urina. Ako Jones uistinu i bude suspendiran na četirir godine, to bi značilo da će, prilikom povratka, imati 34. Dugo bi bio van stroja i skoro pa sigurno bi to značio i kraj karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo