Osporavana pobjeda WBC prvaka / Kako to da ostali prvaci dobiju Kolindu u svlačionici, a Hrgović 'samo' Jakova na tribinama?

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrgovićevoj pobjedi itekako se "gledalo u zube" jer je izgledao previše dominantno u ringu

10.12.2018.
16:20
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nije se dalo publici u Ciboni čekati proglašenje pobjednika meča Filipa Hrgovića i Kevina Johnsona nakon što je zvono označilo kraj posljednje runde. I boksačkim laicima sve je bilo jasno - još jedna pobjeda i obrana naslova WBC interkontinentalnog prvaka za našeg boksača.

Potpuno je izdominirao borbom Filip Hrgović, udarao konstantno Amerikanca, no ovaj nije pao protiv njega u ringu. Baš kao što nije pao ni protiv Kubrata Puleva, Tysona Furyja i Vitalija Klička. Zapravo, Kličko mu je 2009. godine nanio prvi poraz u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, nakon borbe moglo se pročitati puno komentara koji omalovažavaju Hrgovićevu pobjedu te opisuju Johnsona kao nedoraslog protivnika. Istina, Hrgović je bio izraziti favorit u toj borbi, no čovjeka s takvim iskustvom kao što ga ima Kevin

Johnson ne može se samo tako usporediti s vrećom za boks. Hrgovićev jedini 'grijeh' je taj što je - bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S 26 godina i sad već sedam profesionalnih borbi u šakama uz jednako toliko pobjeda spreman je na nove izazove. Rangiran kao šesnaesti boksač svijeta po ljestvici stranice BoxRec u teškoj kategoriji, a na proljeće je sam izjavio da će se boriti u SAD-u protiv jačeg borca.

No, to nije dovoljno za hrvatsku publiku, a Hrgovićevoj pobjedi itekako se "gledalo u zube" jer je izgledao previše dominantno u ringu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Hrgović dominirao: Pogledajte borbu kroz spektakularne fotografije

Image

Hrgović dominirao: Pogledajte borbu kroz spektakularne fotografije

Rijetko tko se usudio pogledati široku sliku. Filip Hrgović svojim je majstorijama u ringu približio boks hrvatskoj publici. Doveo je show u Zagreb, tako da ljubitelji boksa mogu uživo vidjeti dobru borbu, što se nikako ne može zamijeniti televizijskim prijenosom.

Zanimljivo je i kako se ne gleda "u zube" pobjedama ostalih hrvatskih sportaša - nogometaša i tenisača na primjer. Nitko se ne usudi reći da bi hrvatsku nogometnu reprezentaciju dočekali samo rodbina i prijatelji da je Danijel Subašić imao dvije obrane manje, a da je roster francuske Davis Cup reprezentacije bio poprilično "tanak".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filipa Hrgovića čeka još puno uspjeha u karijeri, predvidio mu je to i legendarni Željko Mavrović koji za njega tvrdi da je u deset najboljih teškaša na svijetu u ovom trenutku.

Valjda u Hrvatskoj znaš da si uspio u sportu kad predsjednica pjeva s tobom u svlačionici. No, kad ti je na tribinama "tek" njen muž Jakov, tvoj je uspjeh, u najmanju ruku, sporan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike