OBRAČUN U PUSTINJI / Kakav majstor! Filip Hrgović ispunio obećanje: Prebio je Erica Molinu i uvjerljivo pobijedio

Nekoliko puta naš najbolji boksač rušio je Amerikanca i potpuno ga deklasirao

7.12.2019.
19:10
VOYO logo

Hrvatski teškaš Filip Hrgović (27) u saudijskom gradu Diraji borio se protiv 37-godišnjeg Amerikanca Erica Moline u svom desetom profesionalnom nastupu i uvjerljivo pobijedio!

Isprva je bilo problema, kako je javio naš reporter Boris Jovičić iz Diraje. Naime, jako nevrijeme moglo je dodatno pomaknuti vrijeme održavanja borbi ili bi neke od njih mogle biti otkazane - u prvom redu ona glavna između Anthonyja Joshue i AndyjaRuiza! Srećom, otkazivanja nije bilo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgović se nametnuo od samog početka meča i 15 sekundi prije isteka prve runde srušio je serijom udaraca Molinu, kojeg je spasio gong za istek runde. Nakon pola minute u drugoj rundi Molina je opet srušen, no Amerikanac se vratio s nekoliko opasnihudaraca. Filip 20 sekundi prije isteka druge runde udarcem u jetra šalje Molinu i treći puta na pod, ali ponovno zvono odgađa kraj borbe. No, minutu prije kraja treće runde Hrgović desnim krošeom obara po četvrti puta Molinu, a sudac konačno prekida neravnopravnu borbu.

Molina mu je dosad bio najozbiljniji protivnik s obzirom da se Amerikanac meksičkihkorijena čak dvaput borio za titulu svjetskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasno večeras u Riyadu očekuje nas dvoboj za naslovsvjetskoga prvaka u teškoj kategoriji po verzijama IBF, WBO, WBA i IBO između Andyja Ruiza i Anthonyja Joshue.

TIJEK MEČA UŽIVO:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>> Kraj! Eric Molina više nije mogao izdržati nalete, Hrgović je ostvario desetu pobjedu u profesionalnoj karijeri!

>>> Srušio je Hrgović Molinu i u drugoj rundi, ali Amerikanac se vratio i pokušao uzvratiti, no Hrgović ga ponovno ruši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>> Hrgović je na samom kraju prve runde srušio Molinu

Najbolji hrvatski boksač u prijašnjih devetprofesionalnih mečeva upisao je jednako toliko pobjeda. Redom je slavio protiv Brazilca Raphaela Zumbana Lovea, Čeha Pavela Soura, Britanca Toma Littlea, Irca Seana Turnera, Meksikanca Filberta Tovara, Amerikanaca Amira Mansoura, Kevina Johnsona i Gregoryja Corbina te još jednog Meksikanca Maria Heredija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri borbe završio je nokautom, triput je slavio tehničkim nokautom, a dvaput jednoglasnom odlukomsudaca. Triput se Hrga borio u Njemačkoj, dvaput u Letoniji i Hrvatskoj te jednom u SAD-u i Meksiku. Sada je na redu Saudijska Arabija.

U Diraji ga je čekao najteži dosadašnji ispit u profesionalnojkarijeri: okršaj sa 37-godišnjim Molinom koji se se dvaput borio za naslov svjetskog prvaka, 2015. i 2016. godine, no oba je meča izgubio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U lipnju 2015. borio sa za naslov svjetskog prvaka po WBC verziji protiv sunarodnjaka Deontaya Wildera i izgubio je nokautom u devetoj rundi. Godinu dana kasnije u Londonu se borio protiv Anthonyja Joshue za IBF pojas, no Joshua je slavio tehničkim nokautom u trećoj rundi.

Image
Foto: vijesti.hr

Boksački spektakl održao se u DiriyahAreni koja je sagrađena za manje od dva mjeseca usred pustinje, na 10.000 četvornih metara, u povijesnoj jezgri koja je pod zaštitom UNESCO-a. Kapacitet Arene je 15.000 gledatelja, a nakon boksa ugostit će i teniski spektakl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O cijeloj priredbi brinulo je više od 2000 osoba, a akreditiralo se više od 300 novinara iz 65 zemalja. Najjeftinija ulaznica koštala je 119 eura.

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo