ON JE PRAVA INSPIRACIJA / 'Počeo sam uz filmove Brucea Leeja i Van Dammea, a sa slomljenim prstom sam uspio osvojiti medalju na EP-u'

Image
Foto: HPO

Ljubav prema borilačkim vještinama kod mene je prisutna još od malih nogu'

4.9.2021.
17:29
HPO
VOYO logo

Posljednjeg natjecateljskog dana na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, Hrvatska je stigla i do već sedme medalje nakon što je paratekvondaš Ivan Mikulić (26) u finalu kategorije +75 kg izgubio od Iranca Asghara Aziziaghdama sa 10-12 osvojivši srebro.

Image
OSVOJENO 26 MEDALJA DO SAD /

Paraolimpijci su ponos hrvatskog sporta: Samo pogledajte ovo i sve će vam biti jasno

Image
OSVOJENO 26 MEDALJA DO SAD /

Paraolimpijci su ponos hrvatskog sporta: Samo pogledajte ovo i sve će vam biti jasno

Tokio sretan za naše predstavnike u taekwondou

Tokijska Makuhari Messe Hall očito je sretna za hrvatske tekvondaše. Nakon olimpijaca Mateje Jelić i Tonija Kanaeta i hrvatski paraolimpijac Ivan Mikulić osvojio je medalju u ovoj dvorani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prvo zlato za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila je sjajna tekvondašica Jelić, potom je Kanaet osvojio broncu, a niz je nastavio i paraolimpijac Ivan Mikulić osvojivši srebro.

Mikulić se borilačkim sportovima poželio baviti nakon što je pogledao par kultnih filmova te tematike i zagrizao do te mjere da je otišlo nepovratno prema - uspjehu. Rođen je bez lijeve podlaktice, ali to je njemu bio samo motiv da nastavi još jače. Jednostavno, vodili su ga upornost i emocije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi trening odradio s devet godina

"Ljubav prema borilačkim vještinama kod mene je prisutna još od malih nogu, kad su se po cijele dane gledali filmovi Brucea Leeja, Van Dammea i drugih. Prvi trening sam odradio s devet godina na poziv prijatelja i mogu reći da je tad sve počelo i od onda nije stalo. Sve one udarce koje sam gledao i proučavao na televiziji napokon sam mogao isprobati i naučiti ih pravilno izvesti", otkrio je Mikulić u razgovoru za službene stranice HPO-a u veljači 2020., nakon osvajanja brončane medalje na 7. Europskom parataekwondo prvenstvu u Bariju. Tim je Ivan bio napravio finalni korak prema nastupu na ovim POI, na kojima je oduševio...

Za Story je, pak, svojedobno u razgovoru otkrio i kako taekwondo nije jedini sport s kojim se bavio...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenirao sam, ali usputno, nogomet, okušao sam se i u sportskom penjanju na umjetne stijene. U tome sam čak ostvario i veće uspjehe; bio sam drugi u državi u brzinskom penjanju. Dvije, tri godine, samo sezonski, trenirao sam i hokej. Općenito volim sport i koristim svaku priliku uživati u njemu".

Djevojka Ivana Nakić mu je velika podrška. Planira s njom preseliti u London. Nije sportski tip, ali uspio ju je Mikulić nagovoriti da počne trenirati bar rekreativno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispunio sportske ciljeve

"Završio sam Kineziološki fakultet i velika mi je želja raditi s mladim naraštajima. Kako vjerujem da čovjek uči dok je živ, želio bih iskusiti i život izvan granica Hrvatske i s djevojkom neko vrijeme živjeti u Londonu."

Ivan nikad ne odustaje, bori se do samog kraja. Pravi je ratnik na sportskom borilištu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pretrpio sam lom prsta i imao sam ozljedu kralješka. No, neću se žaliti, sa slomljenim prstom sam uspio osvojiti medalju na Europskom prvenstvu u Bariju te sam unatoč ozljedi ispunio svoj sportski cilj".

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo