KAKVO UNIŠTAVANJE / Je li ovo najimpresivnija godina jednog borca? Brisao je pod s legendama, ugušio je velikana i ispisao povijest

Image
Izvor: YouTube

Jon Jones jedan je od najboljih MMA boraca na svijetu

24.2.2023.
13:10
YouTube
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

UFC kroz svoje video priloge pod nazivom "Greatest Year" predstavlja najbolje kalendarske godine odabranih boraca. Na snimkama su sažeci njihovih borbi iz određene godine, a jedna se kompilacija posebno ističe. Mnogi 2011. godinu Jona Jonesa smatraju jednom od najuspješnijih u povijesti borilačkih sportova.

Image
POGLEDAJTE IH /

Objavljene su dosad neviđene fotografije Michaela Schumachera: Mnogi u nevjerici kada shvate tko je na njima uz njega

Image
POGLEDAJTE IH /

Objavljene su dosad neviđene fotografije Michaela Schumachera: Mnogi u nevjerici kada shvate tko je na njima uz njega

Jon Bones Jones danas je jedan od najpopularnijih boraca na svijetu, a po mnogima i jedan od najboljih ikada. Možemo reći kako je 2011. godina bila ključna u njegovom pohodu na vrh. Jones je tada iz talentiranog momka izrastao u "ubojicu", svjetskog prvaka koji je pred sobom pomeo legende MMA sporta.

U drugom mjesecu te godine Jones se obračunao s Ryanom Baderom, a to je praktički bila borba za sljedećeg izazivača. Obojica su bili perspektivni borci, a UFC je htio saznati tko je od njih bolji. Jones je već u drugoj rundi meča pokazao da je on "sljedeća velika stvar". Bader nije imao šansi te je pokleknuo nakon jedne poluge sjajnog Jonesa.

shimmer fallback
shimmer fallback

Monstrum

Samo mjesec i koji dan kasnije Jones se borio za titulu prvaka poluteške kategorije protiv legendarnog Mauricija Rue. Bio je to najveći test u njegovoj karijeri, a on ga je savršeno položio. Brazilac se nije snašao protiv sjajnih, opakih udaraca Jonesa, a meč je trajao do treće runde kada je Bones doslovno pomeo pod s legendarnim borcem. Slavio je tehničkim nokautom i ispisao povijest - postao je najmlađi prvak u povijesti UFC-a.

U rujnu te godine Jones je branio naslov protiv još jednog velikana MMA-ja - Quintona Rampagea Jacksona. No, ni ta se legenda nije snašla protiv Jonesa. Jon je bio uvjerljiv, silovit od samog početka, a do četvrte runde je izmorenog Rampagea uhvatio u polugu i završio priču. U prosincu iste godine Jones je zaključio svoju najbolju godinu u karijeri, a možda i u povijesti MMA sporta.

Po treći put je branio naslov prvaka, a pred njega je došao Lyoto Machida, pogađate, još jedna apsolutna legenda sporta. Jonesu je trebala jedna cijela runda i nešto sitno u drugoj, kada je uhvatio Machidu u "giljotinu" i doslovno ga uspavao. Japanski Brazilac nije htio tapkati te je na kraju ostao bez svijesti, a Jones je u jednoj godini odradio četiri nevjerojatne borbe: Postao je prvak UFC-a i pomeo tri apsolutne legende borilačkog sporta.

Nakon podosta vremena Jones se vraća u oktogone UFC-a. Nekadašnji prvak poluteške kategorije debitirat će u teškoj kategoriji, gdje ga čeka okršaj protiv moćnog Ciryla Ganea. Meč će se održati 4. ožujka, a pobjednik će biti novi prvak teške kategorije. Jones će nakon tri godine ponovno ući u oktogon.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču