DAJMO IM DA SE MLATE: / Ruski političar sablaznio idejom kako riješiti problem huligana

Image
Foto: AFP, VALERY HACHE

Uistinu radikalna ideja pala je na pametn Igoru Lebedevu, zastupniku u ruskom parlamentu i članu Upravnog odbora Ruskog nogometnog saveza koji želi tučnjave navijača pretvoriti u sport.

6.3.2017.
12:58
AFP, VALERY HACHE
VOYO logo

Ruski huligani "predstavili" su se ostatku Europe u Francuskoj prošlog ljeta, kad su, sjajno tjelesno pripremljeni, mlatili engleske huligane koji su dosad bili na glasu kao najopasniji. Marseille je, pod najezdom ruskih navijača, izgledao kao ratna zona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kanalizirati želju za tučnjavom

Godinu dana uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji, naravno da vlada veliki strah od novih "akcija" ruskih huligana, ali Lebedev ima sjajnu ideju kako kanalizirati navijačku želju za tučnjavom, koja raste približavanjem velikih nogometnih natjecanja.

Lebedev bi huliganske skupine jednostavno pustio da se mlate pred gledateljima. Uživo bi, pretpostavljamo, napravili šou kakav nije viđen od gladijatorskih borbi za vrijeme Starog Rima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rusija će biti predvodnik novog sporta, navijačkih tučnjava", šokirao je Lebedev svojom izjavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Huligane hvalili u parlamentu

No, u ovom konkretnom slučaju, za koji se nadamo da se ipak neće ostvariti, pred gledateljima bi se uživo mlatilo 20 nenaoružanih huligana. Lebedev je osmislio pravila "drake", što na ruskom znači "tučnjava".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski političari su nakon Eura hvalili sjajnu pripremljenost tamošnjih huligana, pohvale su stigle iz parlamenta. Na stranicama Liberalnodemokratske stranke Lebedev se zalaže za tučnjave koje bi "navijačku agresiju mogle odvesti u mirnije vode, a legalizacija huliganizma mogla bi poslužiti kao primjer i engleskim navijačima". Za Ruse su oni tek huligani bez discipline.

Kad Englezi dođu i krenu s provokacijama, organizira se tučnjava u areni, u točno određeno vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lebedev ipak nije originalan, navijačke tučnjave gledamo godinama po cijelom svijetu, ali u povijest će ući kao prvi koji je zagovarao službene tučnjave pred gledateljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, nije trebalo dugo čekati na reakcije. Tako je Gary Lineker, bivši engleski reprezentativac i sadašnji sportski komentator, na Twitteru napisao: "Je li ovaj normalan?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo