'JA SAM DIVLJA ŽIVOTINJA' /

'Plivala' je u krvi, ali nije odustajala. Istinske ratnice oduševile svijet; 'Motiviram sve djevojke'

Ušle su u kavez i borilačkom svijetu pokazale veliko fightersko srce koje imaju u sebi

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

21.10.2024.
6:33
VOYO logo

Proteklog vikenda u Riyadu održan je spektakularni PFL Superfights event na kojem je glavna borba bila između Francisa Ngannoua i Renana Ferreire. Ngannou je debitirao u PFL-u monstruoznom pobjedom u prvoj rundi i uzeo teškaški pojas. Ali, borbu večeri odradile su dvije djevojke...

Čitav spektakularni PFL Superfights event možete u reprizi gledati na platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GLEDAJTE REPRIZU NA PLATFORMI VOYO /

Ngannou ekspresno samljeo diva od 203 cm u prvoj rundi. Ferreiru brutalno onesvijestio, a onda se slomio od emocija: 'Ovo je za mog sinčića'

Image
GLEDAJTE REPRIZU NA PLATFORMI VOYO /

Ngannou ekspresno samljeo diva od 203 cm u prvoj rundi. Ferreiru brutalno onesvijestio, a onda se slomio od emocija: 'Ovo je za mog sinčića'

U sunaslovnoj borbi Brazilke Cris Cyborg i Larissa Pacheco u meču za ‘‘PFL Superfight‘‘ pojas perolake kategorije oduševile su planetu svojom izvedbom i otvorenim stilom. Brazilska borkinja Cyborg jedna je od najvećih imena u ženskom MMA-u već 15-ak godina, istinska legenda, a prošle subote je ušla u kavez kao Bellator prvakinja.

Osim jednog poraza na samom početku karijere, jedino je izgubila od jednako borilački velike Amande Nunes 2018. godine. Otada je osvojila Bellatorovu titulu prvakinje perolake kategorije i upisala sedam uzastopnih MMA pobjeda, ali i nekoliko uspješnih boksačkih nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njena sunarodnjakinja Pacheco, istinska ratnica, dominira pak u PFL-u od 2021. godine i nanizala je impresivnih deset uzastopnih pobjeda, a jedna od tih pobjeda koja se svakako ističe je ona nad Kaylom Harrison 2022. godine. Prošle godine osvojila je titulu PFL prvakinje perolake kategorije, a u ovoj je borbi imala za cilj pobjedu.

U ovu borbu 39-godišnja Cyborg je ušla s profesionalnim omjerom 27-2, a 30-godišnja Pacheco s 23-4 i odradile su oboje meč za pamćenje. Iako je već u prvoj rundi Cyborg imala slomljen nos i strgane obje arkade, borila se do kraja i nakon pet rundi rata dobila meč.

U prvoj rundi Cyborg je pokazala nadmoć u hrvačkom segmentu borbe, a u jednom trenutku pogodila je suparnicu snažnim desnim ‘‘high kickom‘‘ u glavu. Začuđujuće, 30-godišnjakinja uopće nije bila uzdrmana i ubrzo je laktom otvorila posjekotinu iznad desnog Cyborginog oka. Bellator prvakinja je upisala još jedno dobro rušenje i ta prva runda je bila podjednaka. Publika je bila na nogama.

Međutim, krvarenje iznad oka Cyborg je bilo jako i krv joj je ometala vidno polje, ali to nije utjecalo na njezinu borbenost. Druga runda je prošla uglavnom na nogama, a Cyborg je u jednoj izmjeni zadobila još jednu manju posjekotinu iznad lijevog oka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cyborg je bila sva izubijana, ali što je krv više curila, to je ona više grabila prema naprijed. Nevjerojatno je bilo gledati Cyborg da u takvom stanju juriša na suparnicu.

U trećoj rundi Pacheco je odlično rukom uhvatila jedan ‘‘low kick‘‘ i zadnjim direktom pogodila Cyborg malo ispod brade zbog čega je 39-godišnja borkinja pala na leđa. Pacheco je pokušala zaprijetiti ground and poundom iz zatvorenog garda, ali bez uspjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrta runda je prošla u nešto slabijem tempu, umor se mogao primijetiti kod obje borkinje.

Na kraju meča sva tri suca su bodovala borbu rezultatom 49-46 u korist Cris Cyborg, pobjeda jednoglasnom odlukom za legendu ženskog MMA-a.

Chris Cyborg izjavila je nakon meča:

"Udara jako Pacheco, dobar je fighter, bila mi je čast boriti se, ali ja sam bolja. Hvala svima. Hvala Bogu. Ovo je sve za mene, motiviram sve djevojke na svijetu. Sretna sam. Blagoslovljena sam. Iza mene je 12 tjedana teškog kampa. Imam još dvije borbe za obranim titulu. Dubai, idemo životinje, vidimo se u veljači, hoću se boriti, ja sam divlja životinja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Šaketanje epskih razmjera. Ovako je izgledalo zadnjih 15 sekundi rata svih ratova na PFL eventu

Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo