pojas ostaje kod španjolca / Cheesemanov prvi poraz karijere: Garcia u O2 Areni obranio titulu europskog prvaka u supervelteru

Image
Foto: Vijesti.hr

Nije završila ni prva runda, a naš borac odnio je pobjedu u Hamburgu.

2.2.2019.
22:14
Vijesti.hr
VOYO logo

Britanski borac Ted Cheeseman u subotu je prvi put u svojoj profesionalnoj karijeri iskusio poraz. U pokušaju da osvoji titulu europskog prvaka u supervelter kategoriji zaustavio ga je vlasnik pojasa, Španjolac Sergia Garcia te obranio svoju titulu.

Garcia u 28 profesionalnih borbi od 2012. još nije poražen, a danas je taj niz produžen na 29 borbi. 23-godišnji Cheeseman se s druge strane nadao pobjedi koja bi ga dovela među top 5 boksača po WBC-u i otvorila mu put prema svjetskom naslovu, no Garcia je od početka meča nametnuo nemilosrdan tempo i pametnim odabirom udaraca nije Nijemcu ostavio previše šansi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva tri suca su nakon završetka 12. runde prednost dala španjolskom borcu, dvojica od njih presudila su 119-109 u korist Španjolca, a treći 115-114. Cheeseman je tako pokvario dosadašnji perfektni skor iz 15 borbi i u 16. profesionalnom meču upisao je prvi poraz.

Prethodno ste u programu RTL Televizije mogli pogledati dvije MMA borbe hrvatskih boraca u njemačkom Hamburgu na GMC 18 eventu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlado Neferanović bez problema je u prvoj borbi svladao Austrijanca Davida Marcinu, i to nakon nešto više od minute borbe u prvoj rundi!

Našem poluteškašu/teškašu iz Privlake se promijenio protivnik u posljednji trenutak. Tako je umjesto neiskusnog protivnika o kojem nije mogao puno saznati, za protivnika dobio “prekaljenu iskusnjaru”, Davida Marcinu, no to ga nije omelo u njegovom nastupu. Pokazao je da se vrhunski spremio i prije no što se borba zahuktala 'ukrao' pobjedu klasičnom giljotinom nakon koje je Austrijanac 'tapkao', a sudac prekinuo borbu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neferanović će nakon ovog nastupa zasigurno dobiti novu priliku u vjerojatno najboljoj i najaktivnijoj njemačkoj promociji u ovom trenutku.

Nažalost, drugi hrvatski borac nije uspio slaviti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26-godišnji Stipe Brčić je u 2. rundi pokleknuo pred snažnim udarcima njemačko-tadžikistanskog borca Kurshada Kakhorova, koji je s ovom pobjedom poboljšao svoj rekord i sada ima pet pobjeda u isto toliko borbi. 

Naš Stipe Brčić hrabro je prihvatio izazov koji mu je pružao jedan od najtalentiranijih boraca u GMC-u, 25-godišnji njemačko-tadžikiskanski borac, Khurshed Kakhorov. Nažalost po njega, nije završilo onako kako se nadao, no može biti zadovoljan nekim stvarima koje je prikazao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to otvorena borba razornih kombinacija, no Brčića je u drugoj rundi iz takta izbacio udarac u međunožje, a kad se oporavio, vrlo brzo je stigao i jedan high-kick nakon kojeg je voda krenula na mlin Kakhorova. Brčić je primio još nekoliko udaraca laktovima, a njegov protivnik posao je završio snažnim krošeom i nokautom. 

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo