DAVID UNIŠTIO GOLIJATA /

Svi su ga se bojali, a onda je dobio nezapamćene batine. 'Čudovište' je postalo 'div od papira'

Image
Foto: Profimedia

Zanimljivo da su mu šake bile toliko velike, da je 'čudovište' u svom debiju u UFC-u nosilo 4XL rukavice za MMA

10.10.2024.
9:21
Profimedia
VOYO logo

Brock Lesnar je američki profesionalni hrvač (WWE), bivši igrač američkog nogometa i nekadašnji strah i trepet UFC-a koji je u sportskoj karijeri doživio kletvu - dao Bog da bio uspješan, pa lupio od tlo.

Jedan je od uspješnijih sportaša u borilačkim sportovima i općenito, ako gledamo fizikalije koje je imao, jedan od najimpozantnijih sportaša ikad u američkom profi sportu. Lesnar je jedina osoba koja je osvojila titule u teškoj kategoriji WWE-a, Ultimate Fighting Championshipa (UFC), New Japan Pro-Wrestlinga (NJPW), Inoki Genome Federationa (IGF) i osvajao je National Collegiate Athletic Association (NCAA) u hrvanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'FEDOR NIJE NAJVEĆI IKAD' /

Slavni Igor Pokrajac: 'Stipe bi u prime timeu pobijedio Emelianenka, a evo i zašto'

Image
'FEDOR NIJE NAJVEĆI IKAD' /

Slavni Igor Pokrajac: 'Stipe bi u prime timeu pobijedio Emelianenka, a evo i zašto'

Image
Foto: Profimedia

Brock Lesnar

Lesnar se natjecao u hrvanju za Sveučilište Minnesota, osvojivši državno prvenstvo NCAA Division I 2000. godine. Svojim fizičkim predispozicijama lomio je svoje suparnike, a 2008. otisnuo se u UFC. Brzo je ovo "čudovište", kako su ga prozvali američki borilački i sportski mediji, osvojilo teškašku titulu UFC-a, ali je 2009. prestao s natjecanjem zbog bolesti crijeva.

Zanimljivo da su mu šake bile toliko velike, da je Lesnar u svom debiju u UFC-u nosio 4XL rukavice za MMA, što ga čini drugim čovjekom u povijesti borilačkih sportova Nevade koji je nosio takve rukavice, nakon Choi Hong-mana. U debiju u UFC-u, na 81 eventu, izgubio je od Franka Mira, ali ponuđen mu je novi ugovor i njegova borilačka priča u UFC-u dobila je na uzletu, kojeg je on iskoristio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Lesnar je potom pobijedio privremenog prvaka UFC-a u teškoj kategoriji Shanea Carwina i postao neprikosnoveni UFC prvak u teškoj kategoriji. Svi su ga se bojali u diviziji u tom trenutku, dinamikom je mljeo u kavezu, ali jedan borac sve je mirno pratio, mukotrpno trenirao, upijao njegovu strategiju, poteze, nalete i mozgao zajedno sa svojim timom - kako ga anulirati?

Pojavio se jedan skromni Meksikanac, strpljiv, ali srčan, vrlo opasan i kvalitetan, koji ga je naučio pameti i pokazao da fizičke predispozicije i zastrašujući izgled nisu najvažniji za uspjeh. On se zove Cain Velasquez. Nakon Stipe Miočića koji je rekorder u UFC-u po teškaškim obranama naslova (tri puta), drugi po obranama teškaškog UFC naslova ikad. Branio je pojas i obranio ga dva puta. dana 23. listopada 2010. Velasquez je razvalio Lesnara i umirovio ga. Tehničkim nokautom u prvoj rundi završio je Lesnara.

Image
Foto: Profimedia

Cain Velasquez

Godinu dana poslije, Lesnar se ipak vratio u igru kao "novi čovjek", ali taj novi čovjek sveukupno je dva puta odlazio u mirovinu. Dana 15. srpnja 2016. bio obaviješten o potencijalnom kršenju antidopinške politike od strane Američke antidopinške agencije (USADA) koja proizlazi iz neobjavljene zabranjene tvari u uzorku izvan natjecanja prikupljenom 28. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lesnaru je 19. srpnja drugi testni uzorak bio pozitivan na istu zabranjenu supstancu otkrivenu u prethodnom uzorku izvan natjecanja. Državna atletska komisija Nevade (NSAC) potvrdila je da je Lesnar dvaput bio pozitivan na klomifen i da je suspendiran na godinu dana. Nakon borbe s Huntom, točnije, pao je na doping testu, a u džep je spremio 2,5 milijuna dolara.

Image
Foto: Profimedia

Overeem je dobio Brocka Lesnara.

Lesnar je bio kažnjen s 250 tisuća dolara i suspenzijom na godinu dana od strane NSAC-a. Imao je pravo na povratak u srpnju 2017. Kao rezultat suspenzije, rezultat njegove borbe s Markom Huntom je poništen u no contest. Od siječnja 2019. do danas, Lesnar još nije platio kaznu. Trenutno je na ugoovru WWE, ali nije se već jedno vrijeme natjecao, nije aktivan. Za spomenuti kako je 2001. Lesnar uhićen zbog posjedovanja ilegalnih supstanci, koje su poslije postale legalni hormoni intervencijom odvjetnika, nakon čega su optužbe protiv njega bile odbačene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: 'Dijete rata' u studiju Net.hr: 'Nadobivao sam se batina, prošao trnje i kamenje, ali nije mi teško jer se borim za svoju obitelj'

Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo