Boks / Čalić i Nikolina Ćaćić oprostili se od olimpijskih kvalifikacija i OI u Parizu

Image
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Marko Čalić i Nikolina Ćaćić oprostili su se o olimpijskih kvalifikacija u Bangkoku i od Olimpijskih igara u Parizu

31.5.2024.
10:02
Duško Marušić/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski boksač Marko Čalić i boksačica Nikolina Ćaćić oprostili su se o olimpijskih kvalifikacija u Bangkoku i od Olimpijskih igara u Parizu. 

Čalić (36) nije uspio proći prvu prepreku na 2. svjetskom kvalifikacijskom turniru u Bangkoku. Hrvatskog prvaka u teškoj kategoriji do 92 kg zaustavio je favorit Loren Alfonso Dominguez, Kubanac koji nastupa za Azerbejdžan, svjetski prvak 2021. i aktualni svjetski viceprvak sa SP-a 2023., osvajač olimpijske medalje na OI u Tokiju 2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'SAZRIO JE KAO BOKSAČ I ČOVJEK' /

Željko Mavrović: 'Hrgović je favorit protiv Duboisa, ali jednu stvar nikako ne smije raditi'

Image
'SAZRIO JE KAO BOKSAČ I ČOVJEK' /

Željko Mavrović: 'Hrgović je favorit protiv Duboisa, ali jednu stvar nikako ne smije raditi'

Iskusni Puljanin, neprikosnoveni prvak Hrvatske koji kod nas u teškoj kategoriji nema ravnopravne konkurencije, dao je maksimum, borio se srčano sve tri runde, ali za vrhunskog Kubanca ni to nije bilo dovoljno, Dominguez je slavio jednoglasnom odlukom sudaca 5:0.

Marku Čačiću to je bila i posljednja prilika za izboriti nastup na Olimpijskim igrama na kojima bi bio sa 36 godina naš najstariji član reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva hrvatska olimpijka iz Tokija 2021. Nikolina Ćaćić (23) u kategoriji do 57 kg izgubila je meč prvog kola protiv domaće predstavnice Tajlanđanke Niawane Techasuep i tako se oprostila od mogućnosti svog drugog nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu.

Suci su jednoglasno bodovali meč u korist domaće Tajlanđanke koja je stekla prednost u prve dvije runde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Nikolinu Ćaćić i Marka Čalića, od predolimpijskog kvalifikacijskog turnira već prije oprostili su se Filip Poturović i Marko Zeljko.

U konkurenciji su ostali Sara Beram (60 kg) i Luka Pratljačić (+92 kg) koji oboje trebaju još dvije pobjede za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beram nakon dvije sigurne pobjede nad Japankom Taguchi i Slovakinjom Jedinakovom, u petak boksa za ulazak u polufinale olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Tajlandu protiv Ha Thi Linh iz Vijetnama. Pratljačić će se protiv prvaka Ukrajine Dmytra Lovchinskyija boriti u subotu.

Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo