'SADA SAM NA VRHUNCU...' / Alen Babić: 'Pristao sam na jedan od najtežih mečeva na svijetu i našao novog trenera '

Hrvatski boksač Alen Babić održao je tiskovnu konferenciju na kojoj je otkrio sve detalje iz proteklog vremena. Ima novog trenera i prihvatio je veliku borbu...

24.1.2024.
15:05
VOYO logo

Nakon dužeg izbivanja iz hrvatskih medija, hrvatski boksač Alen Babić održao je tiskovnu konferenciju na kojoj je progovorio o aktualnostima.

Image
'IGRA SE PROMIJENILA' /

Alen Babić objavio emotivnu poruku na kraju godine: 'Preko mojih leđa i zadnje kapi krvi ćemo do svega onoga što sanjamo'

Image
'IGRA SE PROMIJENILA' /

Alen Babić objavio emotivnu poruku na kraju godine: 'Preko mojih leđa i zadnje kapi krvi ćemo do svega onoga što sanjamo'

"U posljednje vrijeme sam malo bio na ratnoj nozi s medijima, ali ne ljutim se ni na koga. Sve je to dio posla u koji sam svjesno ušao prije 12 godina i nikome ne uzimam nešto za zlo. Moj novi meč će biti u trećem mjesecu, sigurno, ponudilo mi se par jakih imena iz vrha svjetskog boksa, na sve sam pristao, ali kako oni još nisu pristali na mene, ne smijem otkriti imena. Žao mi je jer sam mislio da ću moći. Pristao sam na jedan od najtežih mečeva na svijetu i nadam se da će do njega doći", priča u uvodu i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna novost je da ubuduće neću boksati za Eddieja Hearna, nego za drugog promotora, Franka Warrena. Uskoro putujem u Irsku, gdje ću odraditi svoj kamp. Našao sam novog trenera koji surađuje s Dillianom Whyteom, ne želim trenirati nigdje drugdje nego tamo. Bit ću u Dublinu cijeli drugi mjesec uoči meča. Neću biti previše u medijima kada odem tamo, čak ću pokušati, ako Bog da, ne biti ni na mobitelu. Trebam se potpuno vratiti boksu, koncentrirati i pobijediti. Idući protivnik bi mogao biti najveće ime u mojoj karijeri.

'U životu sam pokleknuo nekoliko puta'

Moj novi trener se zove Paschal Collins. On je brat Stevea Collinsa, legendarnog irskog boksača koji je bio svjetski prvak. Po njemu se dvorana zove Celtic Warrior gym. Nadam se da ću donijeti pojas svjetskog prvaka u tu dvoranu. Rangiran sam u najboljih pet boraca bridger-weighta i tu mi je put potpuno otvoren, samo trebam iskoristiti priliku. Držim se bridger-weighta i teške kategorije, a čak razmišljam i o cruiser weightu. Ne bi bilo lako skinuti 12-13 kila, ali je moguće i mogao bih biti borac u tri kategorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plan je da mi svaki idući kamp bude u Dublinu. Sada sam na vrhuncu fizičke spreme, ali boksački dosta kaskam jer dugo nemam trenera. Nitko neće postići da odem iz boksa iako su pokušavali, uvijek ću se boriti. Nadam se da je ovo pravi put i vjerujem u svoj novi početak."

Komentirao je i razlaz s Leonardom Pijetrajem: "U životu sam pokleknuo nekoliko puta, ne samo jednom, a posljednji put je bilo to s Leom. Jako sam želio da ponovno surađujemo, čak sam istupio javno, ali nisam uspio. Teško mi je jer je ta dvorana dugo bila moj dom, ali puno prljavštine o meni izlazi iz te dvorane što stalno čujem okolo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napete i atraktivne utakmice Europskog prvenstva gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo