PREKRETNICA SEZONE? / Kevin Durant i suigrači prvi put iznad 50 posto

Image
Foto: AP Images

Nakon što su slavili na gostovanju u Miamiju s 94-86, košarkaši Oklahoma Cityja prvi put ove sezone stigli su do natpolovičnog učinka u NBA ligi.

21.1.2015.
9:27
AP Images
VOYO logo

Predvođena Kevinom Durantom i Russellom Westbrookom momčad Oklahome u Miamiju je stigla do svoje 21. ovosezonske pobjede (94-86). Thunder je prvi put stigao do većeg broja pobjeda nego što imaju poraza (21-20) što ih je na polovici regularnog dijela sezone približilo mjestu u doigravanju koje im, zasad, bježi za četiri pobjede.

Durant je protiv Miamija utakmicu završio s 19 poena, osam skokova i osam asistencija, dok je Westbrook uz 19 koševa imao 10 skokova i šest asistencija. Reggie Jackson se pridružio sa 16 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miami je na tri i pol minute prije kraja zaostajao samo dva poena (82-84), ali je u sljedeće dvije minute Thunder serijom 7-0 zaključio utakmicu. Domaćima nije pomogao povratak Dwyanea Wade koji je propustio dvije utakmice zbog ozljede kvadricepsa.

Wade je s 18 koševa i šest asistencija bio najbolji igrač Heata uz Chrisa Bosha koji je dodao 16 poena i sedam skokova. Iako ima samo 18 pobjeda uz 23 poraza, Miami još uvijek drži sedmo mjesto na Istoku, koje aktualne NBA doprvake vodi u doigravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni prvaci San Antonio Spursi (27-16) unatoč nastavku pobjedničke serije na gostovanju Denveru (109-99) još uvijek se nisu pomaknuli sa sedmog mjesta u Zapadnoj konferenciji. U četvrtu uzastopnu pobjedu Spursa Kawhi Leonard je ugradio 17 poena i čak 15 skokova. Tony Parker je postigao 18 koševa i isporučio sedam asistencija, a Tim Duncan se zaustavio na 16 poena.

U poraženoj domaćoj momčadi učinkom su se istaknuli Kenneth Faried (26 poena, 14 skokova) i Arron Afflalo (21 koš). Bivši centar Cedevite Jusuf Nurkić zaustavio se na 10 poena i devet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo