Senzacionalne Hrvatice rasturile i usred SAD-a

Ajla Tomljanović, Donna Vekić i Ivo Karlović uspješno su započeli nastup na WTA, odnosno ATP turniru u Indian Wellsu.

7.3.2014.
8:47
VOYO logo

U prvom kolu je Tomljanović, 68. igračica na svijetu pobijedila Španjolku Lourdes Dominguez Lino sa 6:4, 7:6(2). Inače, španjolska je 32-godišnja tenisačica samo dva mjesta slabije plasirana od Tomljanović na WTA ljestvici.

Iskusna je Španjolka bolje otvorila meč te je odmah napravila odmak s breakom. No, kod 4-3 je Tomljanović vratila zaostatak i potom dobila još dva gema u nizu za 6:4 u prvom setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom je velika neizvjesnost trajala pri samom kraju, odnosno, kod 5:5 kada je Tomljanović spasila niz break-lopti. U tie-breaku, pak, nije bilo takve drame već je Tomljanović kontrolirala situaciju i na kraju slavila u dva seta.

Iduća će suparnica za Hrvaticu biti 17. nositeljica, Amerikanka Sloane Stephens, od koje je Tomljanović izgubila neizvjestan meč ove godine na Australian Openu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada je 17-godišnja Osječanka Donna Vekić sa 6:0, 7:5 bila bolja od Australke Olivije Rogowske nakon 80 minuta igre. Bio je to njihov prvi međusobni susret na WTA Touru u kojem je naša predstavnica vodila glavnu riječ od početka do kraja. Vekić je u prvoj dionici spasila obje break-lopte s kojima je bila suočena, dok je bila gotovo savršena na reternu s tri oduzeta servis-gema 20-godišnjoj Australki.

U nastavku meča Vekić je imala određenih problema, pogotovo s postotkom ubačaja prvog servisa (42 posto), pa je to Rogowska iskoristila za oduzimanje dva servis-gema našoj igračici. Međutim, Australka je ponovno bila jednako loša na svom servisu, odnosno Vekić je ponovno bila jako dobra, te je u tri navrata radila break.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 2. će kolu igrati protiv finalistkinje ovogodišnjeg izdanja Australian Opena, 12. nositeljice, Slovakinje Dominike Cibulkove.

I Karlović će zaigrati u 2. kolu Indian Wellsa, nakon što je sa 6:4, 6:4 ispratio Rusa Alexa Bogomolova Juniora s turnira. Treći međusobni susret na ATP Touru trajao je svega 69 minuta, a u njemu je naš tenisač, u iznimno teškim i vjetrovitim vremenskim uvjetima, dva puta gubio svoj servis, no istovremeno ga je četiri puta oduzeo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović je u meču ispalio svega osam as-servisa, što je mala brojka za vjerojatno najubojitijeg servera na Touru, koja govori i više nego dovoljno o uvjetima na terenu, odnosno njegovoj sporosti, iako je riječ o betonu.

Karlović će u 2. kolu igrati protiv pobjednika Australian Opena ove sezone – Švicarca Stanislasa Wawrinke. Bit će im to peti međusobni ogled u karijeri, a tri je dosad dobio švicarski tenisač i treći nositelj na ovom turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo