Kamerunska zvijer i bivši Miočićev protivnik Francis Ngannou obranio je naslov UFC prvaka

Image

Kamerunski MMA borac Francis Ngannou, spektakularno je obranio naslov prvaka teške kategorije pri UFC-u i to protiv favoriziranog i neporaženog Francuza Cyrila Ganea

23.1.2022.
8:22
VOYO logo

Francis Ngannou koji je do pojasa došao nokautiravši Stipu Miočića, po prvi je put obranio svoj pojas, a borbu je dobio na način na koji još nikada u karijeri nije, na bodove protiv Francuza Cyrila Ganea.

Premda se očekivalo da će nokaut pasti u prvoj ili drugoj rundi i da će biti ozbiljnog šaketanja, borci su u meč ušli vrlo oprezno, a na samom početku, u prvoj rundi, bolje se u toj umnoj igri snašao Gane. Francuz je držao Ngannoua na distanci i udarcima je skupljao bodove, a Kamerunac je djelovao rezerviranije i gotovo pa bez rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba se odvijala i na parteru i u stojci. u četvrtoj rundi Ngannou je inicirao rušenje to kontrolirao Francuza. U posljednjoj rundi Gane odvodio borbu u parter, zamalo uspijeva natjerati Ngannoua na predaju, no Kamerunac se izvukao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju su suci imali dosta težak posao, ali odlučili su više bodova dodijeliti aktualnom prvaku i po prvi put u karijeri Ngannou je slavio odlukom sudaca, a Ganeu je ovo prvi poraz u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo