HULIGANI NAPADAJU / Kamenovan i zapaljen bus pun Grka

Huligani su u Novom Zagrebu kamenovali i zapalili autobus koji je prevozio VIP goste grčkog PAOK-a.

14.12.2010.
14:05
VOYO logo

ZAGREB - Tridesetak huligana napalo je u utorak popodne u Novom Zagrebu autobus s 40-ak VIP gostiju grčkog nogometnog kluba PAOK, koji u srijedu na Maksimiru u posljednjem kolu Europske lige po skupinama igra utakmicu protiv Dinama.

Očevici kažu kako su huligani kamenom prvo razbili prozor autobusa, a potom u njega ubacili baklju, nakon čega je buknuo požar. Vatru su ubrzo ugasili zagrebački vatrogasci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvotne su informacije govorile kako su u autobusu bili pripadnici PAOK-ove navijačke skupine, no to je naknadno opovrgnuto. Napadnuti su, naime, "prijatelji" kluba, koji su autobusom išli s aerodroma prema hotelu "Dubrovnik" u središtu Zagreba.

Autobus je bio u pratnji policije, a u trenutku napada oko 13 sati na križanju Avenije Dubrovnik i Ulice SR Njemačke policajci su priskočili u pomoć ozlijeđenima te su uhitili nekoliko huligana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bolnice su s ozljedama prebačene četiri osobe, dok je njih sedam navodno odbilo liječničku pomoć na licu mjesta. U napadu je, inače, oštećen i jedan osobni automobil koji se u tom trenutku našao u koloni.

Dinamo i PAOK prije su se dogovorili o zabrani gostovanja navijača u Solunu i Zagrebu..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimka s mjesta događaja u videoprilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo