ZAUSTAVLJEN DIV SA ŠALATE / Južniju pripao zagrebački maraton

Image
Foto: PIXSELL

Ruski tenisač Mihail Južni svladao je u četvrtfinalu ATP turnira u Zagrebu hrvatskog predstavnika Ivu Karlovića sa 7:6 (10), 3:6, 7:6 (6) te osigurao nastup protiv Nijemca Michaela Berrera.

3.2.2012.
20:32
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira u Zagrebu, u četvrtfinalu ga je sa 7-6 (10), 3-6, 7-6 (6) svladao Rus Mihail Južni nakon dva sata i 41 minute igre.

Bio je ovo treći susret Karlovića i Južnija i treća pobjeda ruskog igrača koji će u polufinalu igrati protiv Nijemca Michaela Berrera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu Karlović je propustio čak sedam set-lopti. Kod rezultata 3-2 oduzeo je servis Južniju, te je kod vodstva od 5-3 imao tri prilike za još jedan "break", te ujedno i set. Iako je odlično "pritiskao" Južnija na servisu tijekom čitavog prvog seta, u ključnim je trenucima Rus odlično servirao, te uspio smanjiti na 5-4 i natjerati Karlovića da servisom završi prvi set. A "Div sa Šalate" to nije mogao, u svoja prva četiri servis-gema u susretu izgubio je ukupno dva poena, no kada je servirao za set izgubio je još četiri i Južni je uspio vratiti "break" pa je o pobjedniku prvog seta odlučivao "tie-break".

Karlović je i u odlučujućoj igri imao inicijativu, poveo je sa 6-4 i osigurao dvije nove set-lopte, a prvu sa servisom. No, upravo u tom poenu zapucao je jedan lagani volej u mrežu i ponovno dozvolio Južniju povratak u meč. Sljedećih 10 poena otišlo je na stranu servera, pa je Južni spasio još tri, a Karlović dvije set-lopte, prije no što je Karlović još jednim promašenim volejem kod zaostatka 10-11 omogućio Južniju osvajanje prvog seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu oba su igrača sigurno držala svoj početni udarac kod Karlovićeva vodstva od 4-3. Tada je naš igrač spojio nekoliko odličnih poteza na servis Južnija, te mu oduzeo servis, a potom nije ponovio pogrešku iz prvog seta već je uvjerljivo odservirao za poravnanje rezultata.

Oba su igrača čvrsto držala svoj početni udarac u trećem setu sve do 4-3 za Južnija, a tada je Rus s nekoliko odličnih poteza stigao do 15-40 i još jedne prednosti, ali je Karlović na sve tri "break-lopte" postigao as i uspio se izvući iz neugodne situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od samog starta "tie-breaka" u trećem setu Južni je imao prednost, te je stigao i do tri vezane meč-lopte. Karlović je prve dvije spasio sa svojim početnim udarcem, a treću nakon što je Južni izbacio jedan forhend u aut. No, Karlović nije uspio spasiti i četvrtu meč-loptu, nakon što mu je Južni uspio vratiti servis, poslao je volej u mrežu.

Karlović tako niti u sedmom pokušaju na turniru u svom rodnom gradu nije uspio stići do polufinala. Uz ovogodišnje četvrtfinale, među posljednjih osam bio je i 2006., te 2010.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem četvrtfinalu igrat će branitelj naslova i posljednji hrvatski predstavnik na ovogodišnjem Zagreb Indoorsu Ivan Dodig i Cipranin Marcos Baghdatis, pobjednik ovog turnira 2007. godine. Pobjednik tog susreta će u polufinalu igrati protiv Slovaka Lukaša Lacka.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo