JUVENTUS POBIJEDIO ZA PRVO MJESTO: / Legendarni Buffon upisao se u povijest, o onome što mu je uspjelo dugo će se pričati

Image
Foto: Marco Bertorello / AFP / Profimedia

Hrvatski nogometaš Marko Pjaca je utakmicu pratio s Juventusove klupe za pričuve

18.12.2019.
21:17
Marco Bertorello / AFP / Profimedia
VOYO logo

U prvom susretu 17. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus je na gostovanju pobijedio Sampdoriju sa 2-1 vrativši se na prvo mjesto Serie A.

Utakmicu je obilježio slavljenik Gianluigi Buffon koji je upisao 647. nastup u Serie A čime se izjednačio s Milanovom legendom Paolom Maldinijem. Iza njih je ostao Francesco Totti sa 619 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika karijera

Buffon je debitirao u elitnom razredu talijanskog nogometa 19. studenog 1995. u dresu Parme protiv Milana, a susret je završio bez golova. Buffon je tada imao 17 godina i 295 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torinska "Stara dama" je stigla do pobjede golovima Paula Dybale (19) i Cristiana Ronalda (45), a kod oba gola asistirao je Alex Sandro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvat na klupi

Za Sampu je u 35. minuti zabio Gianluca Caprari, koji je u posljednjim trenucima susreta i 'pocrvenio'. Marko Pjaca je utakmicu pratio s Juventusove klupe za pričuve.

Ovom pobjedom Juventus je ponovo preuzeo vodstvo sa 42 boda, tri više od Intera, dok je Sampdorija na 17. poziciji sa 15 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo