Još jedna senzacionalna pobjeda hrvatskog tenisa

Zagrebačka tenisačica Ajla Tomljanović plasirala se u 3. kolo jakog WTA turnira u Miamiju. U 2. kolu savladala je Španjolku Garbine Muguruzu sa 3:6, 7:6(6), 6:1.

21.3.2014.
19:21
VOYO logo

Bio je ovo njihov prvi međusobni ogled, a Tomljanović je uspjela pobijediti izvevši veliki preokret.

Naime, u dvoboju dvaju dvadesetogodišnjakinja imala je Muguruza vodstvo 6:3, te 5:3 i servis za meč. No, Tomljanović je u devetom gemu napravila break, potom izborila tie-break, u kojem je bila najbolja u odlučujućim poenima. Štoviše, Tomljanović je od zaostatka 3:5 u drugom setu do kraja meča izgubila tek 2 gema protiv tridesete nositeljice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeća suparnica 69. tenisačici svijeta bit će pobjednica ogleda između Srpkinje Jelene Janković i Amerikanke Varvare Lepčenko.

Nakon samo 65 minuta igre hrvatski tenisač Ivan Dodig poražen je u 2. kolu ATP turnira iz Masters serije 1000 u Miamiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolji od Međugorca bio je 30. nositelj turnira i 32. tenisač svijeta, Nijemac Florian Mayer, sa 6:3, 6:2.

Niti u trećem međusobnom ogledu protiv Mayera Dodig nije uspio uhvatiti niti set. Imao je Mayer čak 82 posto ubačenih prvih servisa, za razliku od slabih Dodigovih 47 posto, te je hrvatskom tenisaču oduzimao servis čak četiri puta. Dodig je imao dvije break-lopte, ali nije iskoristio nijednu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 1. Kolu konkurencije parova ispao je i Marin Čilić. Bolji od njega i njegovog partnera, Čeha Lukaša Dlouhyja, bili su Nizozemac Robin Haase i Britanac Jonathan Marray sa 6:4, 7:6(4).

Roger Federer savladao je hrvatskog tenisača Ivu Karlovića sa 6:4, 7:6(4). Karlović je jednom izgubio servis, u petom gemu prvog seta, dok on sam nije došao do nijedne break-lopte na Švicarčev servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispalio je Karlović 13 asova, 7 više od Federera, ali je imao manji postotak osvojenih poena nakon prvog servisa (81 posto - 94 posto).

Meč je trajao jedan sat i 15 minuta, a Federer je na kraju stigao do 11. pobjede u 12. međusobnom ogledu, kao i 20. ovosezonske pobjede u 24 odigrana meča. Jedinu je pobjedu Zagrepčanin ostvario 2008. godine u Cincinnatiju. Sljedeći Federerov suparnik bit će pobjednik meča između Fernanda Verdasca i Thiema de Bakkera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo