DOŽIVJELA NOVU NEPRAVDU

JAVILA SE RAZOČARANA SANDRA PERKOVIĆ: ‘Znam zašto me nisu izabrali, samo je jedna stvar u pitanju’

Dvostruka olimpijska pobjednica Sandra Perković nije se našla tri finalistice izbora Međunarodnog atletskog saveza (IAAF) za najbolju atletičarku svijeta.

To je popriličan udarac za nju jer je ove godine uz zlato u Riju po četvrti put zaredom postala europska prvakinja i peti put postala je pobjednica Dijamantne lige u svojoj disciplini.

NOVI UDARAC ZA SANDRU PERKOVIĆ: Hrvatka atletičarka doživjela još jednu veliku nepravdu

Pobijedila je na svim natjecanjima na kojima je nastupila, a pritom je dvaput bacala preko 70 metara.

“Meni je u ovom sportu najvažnije da uživam u tome što radim, da dajem maksimum, sam u tome najbolja, da na najbolji mogući način predstavljam Lijepu našu, da se svira himna na svim velikim natjecanjima na kojima sam učestvovala, da usrećim svakog hrvatskog građanina, da dignem narod u pozitivnu atmosferu. Izbori su kao svaki izbori, politički nastrojeni”, prokomentirala je Perković za HRT te je dodala:

“Nisam razmišljala o tome, ne opterećujem se izborima, ja sam svoj posao napravila, a na njima je da odlučuju tko je najbolji, a tko nije”.

Perković je bila na širem popisu od deset kandidatkinja, ali joj ni olimpijsko zlato, činjenica da je jedina atletičarka koja je u Riju obranila zlato i niz nepobjedivosti u Dijamantnoj ligi nije pomogao da uđe među tri finalistice.

IAAF je, inače, među finalistice uvrstio etiopsku dugoprugašicu Almazu Ayanu, poljsku kladivašicu Anitu Wlodarczyk i jamajčansku sprintericu Elaine Thompson, a jedna od njih će sljedećeg mjeseca u Monte Carlu biti proglašena najboljom.

Povratak na Net.hr